25 Mayıs 2017 Perşembe

Bayrağımız

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Üçüncü ve dördüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. Geçtiğimiz yıllarda milli değerlerimiz başlığı altınd bayrağımız ve milli marşımızı detaylı olarak çalışmıştık. Konusu bayrağımız ile şiir ile derse giriş yaptık. Şiirde anlatılanlar hakkında konuştuk. Soru cevaplar yaptık. Daha sonra bayrağımızın rengi ve sembboleri hakkında konuştuk. Anlamlarını hatırladık. Bizim için niçin değerli olduğunu ve saygımızı nasıl göstermemiz gerektiğini konuştuk. Morpakampüsten konuyu çalıştık ve çalışma etkinliklerini yaptık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Hayat bilgisi çalışma kitabındaki işlenen konuların etkinliklerini öğrencilerimiz çalışmaya devam ettiler.

Öğlede arasını okulumuzun ön bahçesinde öğle yemeğini beraber yiyerek geçirdik. Okulumuz 3. sınıfların ve 7. sınıfınların katıldığı etkinliği öğrencilerimiz çok sevdi. Önümüzdeki yıllara bu tür etkinliklere daha fazla ağırlık vermeye çalışacağız.

Öğleden sonraki iki dersimizde dün başladığımız ilkokulların yarışma etkinliğine devam ettik. Mendil kapmaca, yakar top ve futbol ile devam ettiğimiz yarışma programına sınıfımızın kız öğrencileri yakar top, erkek öğrencileri futbola katıldılar. Yarın ortaokul öğrencilerimizin yarışmaları yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder