8 Mayıs 2017 Pazartesi

Uzunlukları Ölçme

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması ile başladık. Hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Fen bilimleri tekrar çalışmasını beraber yaptık. Kalan zamanımızda matematik çalışmaısnı bireysel olarak kontrol ettim. Hataları ve yapılamayan soruları bireysel olarak öğrencilerimize anlatmaya çalıştım.

İkinci dersimizin ilk 15 dakikasında matematikten verdiğim problemlerden farklı olanları sınıfça çözdük. Kalan zamanımızda ve üçüncü dersimizde ölçme konusundan öğrendiklerimizi tekrar ettik. Uzunluk ölçmeye giriş yaptık. Standart olmayan ölçme birimleri (karış, kulaç vs.) ile ilgili ölçümler yapıp uzunlukları karşılaştırdık. Daha sonra metre ve santimetre hakkında konuştuk. Sınıfımızdan bazı varlıkları metre ile ölçtük. Tahminler ve kaarşılaştırmalar yaptık. Santimetre ve metre arasındaki dönüşümü inceledik. Cetvel kullanımı hakkında geçen sene öğrendiğimiz bilgileri soru cevaplar ile tekrar ettik.

Dördüncü dersimizde morpakampüsten konuyu çalıştık. Çalışma etkinliklerini yaptık.Metre ve santimetre dönüşümleri ile ilgili alıştırmalar çözdük. Bugün verdiğim ev çalışması derste yaptığımız konuyu içeriyor. Mutlaka konu tekrarı yapılmalıdır. Geçen sene uzunlukları ölçme ile ilgili yeteri kadar somut örnek ve etkinlik yapmıştık. Etkinlikleri hatırlama çalışması yaptık. Problemler üzerinde detaylı bir şekilde duracağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde anneler günü ile ilgili hazırlayacağımız etkinliğe başladık. Anneler günü için anahtarlık yapacağız. Bunun için fırında küçülen kağıtları kullanacağız. Öğrencilerimiz bugün çizimi bitirdi. Yarın boyama işini tamamlayacağız. Çalışma basit olabilir ama öğrencilerimizi emeği olacak ve görsel olarak satın alınamayacak bir etkinlik olacak. İsteyen öğrencilerimiz yine Ankara'ya gittiğimiz zaman hediye alabileceklerdir.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizi ile okuma, okuduğunu anlama, benzetme ve eş sesli kelimeler konusu ile ilgili etkinlikler yaptık. Matematikten kesirler konusunun tekrar çalışmasını ve dört işlem konusu ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder