3 Mayıs 2017 Çarşamba

Elektriğin Güvenli Kullanımı

İlk dersimize ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Fen bilimleri tekrar çalışmasını kontrol ettik. Doğal sayılar ile ilgili test çalışmasının kontrolünü yaptık. Verdiğim etkinliklerde yazım ve işlem hataları olabiliyor. Öğrencilerimiz etkinlikleri yaparken bu hataları da göz önünde bulundurarak çalışma yapıyorlar. Fırsat buldukça bu çalışmaları tekrardan siteye yüklüyorum.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Elektrik ünitesi ile ilgili genel bir konu tekrarı yaptık. Soru cevaplar yaptık. Daha sonra elektriğin güvenli kullanımı ile ilgili morpakampüsten konuyu çalıştık. Çalışma etkinliklerini tamamladık. Günlük hayattan soru cevaplar yaparak konunun not tutma çalışmasını yaptık. Fen bilimleri kitabındanki bazı bilgileri kesip defterimize yapıştırdık. Önceden hazırladığım bilgi notlarını ve görsel etkinlikleri defterimize yapıştırarak not tuttuk. Ünite tamamlandığı için öğrencilerimizin defterlerinden bazı görselleri yükledim.
Dördüncü dersimizde ve öğleden sonraki ilk dersimizde kaplumbağa (mandala) çalışmasını yapmaya başladık. Sınıfımızdaki öğrencilerin yarısı çalışmasını bitirdi. Öğleden sonraki ilk dersimizde kaplumbağa çalışmasını yaparken öğrendiğimiz şarkıları söyledik. Yapılan son değerlendirme çalışmasının sonuçlarını öğrencilerimiz ile bireysel olarak inceledik. Eksikler hakkında bireysel olarak konuştuk.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Daha sonra minyatür kalelerde hentbol tarzı oyun oynadık. Bu oyunu okulumuzda minyatür kale olmadığı için önceden Şehit Kemal Ay Lisesi bahçesinde oynamıştık. Öğrencilerimiz sevdiği için okulumuza minyatür kale gerekliydi. Sınıfımız velilerinden Özkan abimiz minyatür kale sorununu çözdü.:) Kendisine emeği için öğrencilerimiz ve okulumuz adına teşekkür ederim.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile paralarımız ve zaman ölçme çalışması yaptık. Olumlu ve olumsuz cümleler ile ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder