15 Mayıs 2017 Pazartesi

Gezegenimiz Tanıyalım - 19 Mayıs Marşı

İlk dersimize rehberlik çalışması yaparak başladık. Cuma günü Ankara gezisi yapmıştık. Öğrencilerimiz ile gezi hakkında konuştuk. Daha sonra haftanın programını belirledik. Kalan zamanımızda ev çalışmalarının kontrolünü yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimlerinden son üniteye giriş yaptık. Önceki haftalarda Dünya'nın nasıl oluştuğu ile ilgili belgesel izlemiştik. İzlediğimiz belgesel hakkında soru cevaplar yaptık. Daha sonra geometrik cisimlerden kürenin özellikleri ile Dünya'nın şekli arasında bağlantı kurmaya çalıştık. Morpakampüsten kürenin özelliklerini ve Dünya'nın şeklinin küreye benzediği ile ilgili ispatları inceledik. Geçmişte yaşayan bilimadamlarının bu konudaki çalışmalarını kısaca inceledik. Defterimize Dünya'nın şekli ve küreye benzerliğinin ispatı ile ilgili not tuttuk. Görsel etkinlik çalışması yaptık.

Dördüncü dersimizde haftanın önemi ile ilgili müzik çalışması yaptık. 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi hakkında konuştuk. Atatürk'ün bu günü niçin gençliğe emanet ettiğini soru cevaplar ile açıklamaya çalıştık. M. Sun öğretmenimizin çalışması olan ve Kıraç'ın seslendirdiği 19 Mayıs Marşı'na çalıştık. Bu hafta boyunca bu marşa zaman ayıracağız. Şarkılarımız sayfasında marşa ulaşabilirsiniz.
Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik kitabındaki uzunluk ölçüleri ile ilgili alıştırmalara başladık. Ders kitabındaki alıştırmaların bir kısmını bitirdik.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde hentbol oynadık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizi ile Türkçeden okuduğunu anlama ve test çözme çalışması yaptık. Matematikten uzunluk ölçüleri ve problemleri ile ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder