2 Mayıs 2017 Salı

Hava Durumu

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Kısa bir rehberlik çalışması yaptık. Kalan zamanımızda hafta sonu için verdiğim okuduğunu anlama metnini okuyup sorularını yanıtladık.

İkinci ve üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisi yaptık. Hava durumu ile ilgili konuyu çalıştık. Konuyla ilgili soru cevaplar yaptık. Hava durumu ile ilgili kavramlar hakkında öğrencilerimizin bildiklerini listeledik. Daha sonra örnek bir hava durumu programını izledik. Meteorolojinin internet sitesini inceledik. Hava durumu simgeleri, sıcaklıklar ve grafikler hakkında konuştuk. Daha sonra hava durumunun nasıl tahmin edildiği ile ilgili kısa bir video izledik. Meteoroloji gözlem istasyonları hakkında bilgi edindik. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Çalışma etkinliklerini ve konu kavrama testini çözdük. Defterimize konuyla ilgili kısaca not yazdık.

Üçüncü dersimizin kalan zamanında, dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizde bireysel çalışma yaptık. Bireysel çalışmaları önümüzdeki sene sıkça kullanacağız. Bu yüzden şimdiden arada sırada bireysel çalışmalara zaman ayırıyoruz. Bireysel çalışmalarımızı yaparken öncelikle çalışma programını hazırlayıp tahtaya yazıyoruz. Daha sonra bu programa göre çalışmaları yapıp gerekli değerlendirme ve kontrolleri yapıyoruz. Öncelikle matematik ders ve çalışma kitabındaki sıvı ölçme ile ilgili problem kurma ve çözme çalışması yapıldı. Daha sonra Türkçeden geçen hafta başladığımız Anadolu şiirinin çalışmasına devam ettik. Çalışmasını bitiren ve gerekli değerlendirmeleri yapan öğrencilerimiz kaplumbağa (mandala) çalışmasına başladılar. Bu çalışma programımız bu hafta devam edecektir.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Daha sonra serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile paralarımız ve zaman ölçme ile ilgili etkinlikler yaptık. Olumlu ve olumsuz cümleler ile ilgili çalışma etkinliği yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder