31 Mayıs 2017 Çarşamba

Yukarı Bak (Görsel Etkinlik)

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim fen bilimleri gezegenimizi tanıyalım testinin çözümünü yaparak başladık. Kalan zamanımızda Yukarı Bak animasyon filmi üzerinde konuştuk. Filmi öğrencilerimizin büyük bir kısmı izlemiş. Filmde anlatılan konuyu kısaca özetlemeye çalıştık. Sevgi, sadakat ve hayali gerçekleştirmek için gösterilen çaba üzerinde konuştuk. Öğleden sonraki iki dersimizde yapacağımız görsel etkinlik hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdim. Filmin fragmanlarını izledik.

İkinci dersimizde çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda yapılan seminer çalışmasına katıldık.

Üçüncü dersimizde hayat bilgisinden büyüklerimizin çocukluk oyunları konusuna çalıştık. İstop oyununun nasıl oynandığı ile ilgili soru cevaplar yaparak konuya giriş yaptık. Geçtiğimiz sene bu konu hakkında öğrencilerimiz araştırma çalışması yapmıştı. Büyüklerinin çocukluğunda oynadıkları oyunları ve nasıl oynandığını anlattık. Kitabımızdaki konuyu yönergeye uygun olarak çalıştık.

Dördüncü dersimizde matematik ders ve çalışma kitabındaki çevre hesaplama konularına çalıştık. Ev çalışmalarında verdiğim özellikle düzlemsel şekiller ile ilgili problemlerin çözümünü ve soruları çözerken şekiller üzerinde nasıl ilişki kurulması gerektiğini kavramaya çalıştık. Sonuçta geometri görsel algı ve matematik kapasitesini gerektiren bir alandır. Çok soru çözerek öğrencilerimiz bu tür soruları daha çabuk kavrayacak ve çözeceklerdir.

Öğleden sonraki iki dersimizde Yukarı Bak konulu görsel etkinliği çalıştık. Öğrencilerimiz çalışmalarını bitirmediği için yarın devam edeceğiz. Yarın öğrencilerimizin büyük bir kısmı çalışmasını bitireceklerdir. Etkinliğin paylaşımı yarın yapacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder