11 Mayıs 2017 Perşembe

Milli Bayramlarımız

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Üçüncü dersimizin bir kısmında ev çalışmalarının kontrolünü yaptık. Verdiğim test çalışmalarını beraber hızlıca yanıtladık. Matematikten verdiğim sıvıları ölçme çalışmasının bir kısmını beraber yaptık. Daha sonra problem etkinliğini bireysel olarak çalıştık.

Üçüncü dersimizin kalan kısmında tahtaya milli bayramlarımız konusu ile ilgili kavram haritası oluşturduk. Bayramlarımız ile ilgili şiirlerden bazı dizeler okudum. Öğrencilerimizden bu şiirlerin hangi bayramlarımız ile ilgili olduğunu sordum. Bayramlarımız ile ilgili kavramları sıraladık. Morpakampüsten konuyu çalıştık ve çalışmalarını yaptık.

Dördüncü dersimizde milli bayramlarımız ile ilgili görsel etkinlik yaptık ve defterimize not tuttuk. Kalan zamanımızda rehberlik çalışması yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde anneler günü ile ilgili bu hafta içi çalıştığımız etkinliğin son aşamasını yaptık. Çalışma yedi kat küçülen kağıt ile yapılmaktadır. İlk önce anneler günü ile ilgili görselleri hazırladık. Görselleri sitemizin görsel etkinlikler sayfasında bulabilirsiniz. Daha sonra bu görselleri yedi kat küçülen kağıda çizdik ve boyadık. Kesme işleminden sonra 4 - 5 dakika fırınladık ve kağıdın küçülüp sertleşmesini sağladık. Boyanın çıkmaması için parlatıcı sürdük ve anahtarlık zincirini taktık. Öğrencilerimiz gerekli not, şiir ve resim çalışmalarını yaptılar. Anahtarlıkla beraber etkinliklerini hediye paketine koyduk.
 
 
 
 

Son dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile varlığın özelliğini ve sayısını belirten kelimeler konusunu çalıştık. Dün birinci grup öğrencilerimiz ile çalışmıştık. Hafta sonu için konu etkinliği verdim. Pazartesi günü tekrar çalışmasını yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder