19 Şubat 2015 Perşembe

Çizgili Kağıtta Büyük Harf Çalışması

Bugün ilçemizdeki olumsuz hava koşullarından öğrencilerimizin yarısı okula gelmedi. O yüzden derslerde yeni konulara geçmedim. Önceki konuların tekrarını yaptık. Oyunlar oynadık.

İlk dersimize öğrencilerimle kısa bir sohbet ile başladım. Ritmik sayma tekrarlarını yaptık. Takvim konusu üzerinde durduk. Ayları ve günleri tekrarladık. Kalan zamanımızda "Kabak" oyununu öğrendik ve oynamaya başladık.

İkinci dersimizde dün verdiğim "Atatürk" konulu okuduğunu anlama metnini çalıştık. Okuma çalışmalarını yaptık. Okuduğunu anlama çalışmasının sorularını hazırladığım "Atatürk'ün Hayatı" sunumu ile yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama işlemi üzerinde durduk. Verilmeyen toplananları bulmayla ilgili işlemler yaptık. Farklı etkinlikler ve materyaller ile konuyu kavramaya çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimize gelmeyen öğrencilerimizin bir kısmı daha geldiği için çizgili satıra geçiş çalışmasını tamamladık. Harflerin büyük yazılışını göstermiştim. Her harf ile ilgili isim yazma çalışması yaptık. Gelmeyen öğrencilerim evde çalışmayı tamamlayıp getirecekler.
Son dersimizde öğrencilerimi çalışmaları için serbest bıraktım. Okumada geri olan öğrencilerim için bireysel olarak hızlı okuma çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder