18 Şubat 2015 Çarşamba

"Denizde Yaşam" Görsel Kompozisyon Çalışması

İlk dersimize genel tekrarları yaparak başladık. Ritmik saymaları sınıfımızın duvarlarındaki etkinliklerden ve hazırladığım sunum yardımıyla yaptık. Ayları ve günleri tekrar ettik. Takvimden bugünün tarihini işaretledik. Ödev kontrolünü yaptım. Hızlı okuma çalışmalarından olan göz kaslarını geliştirici etkinlikler yaptık. Bilgisayardan hızlı okuma çalışması yaptık.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi'nden zamanımızı planlamayla ilgili konuyu işledik. Hazırladığım sunum yardımıyla soru cevap yaptık. Morpa kampüsten konuyu çalışıp etkinliklerini yaptık. Çalışma kitabımızdaki etkinlikleri tamamladık.

Üçüncü dersimizde ödev olarak verdiğim fıkraları çalıştık. Okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Fıkralardan birinin heceleme çalışmasını yaptık. Dersimizin kalan zamanında fıkraları canlandırdık.

Dördüncü dersimizde çizgili satıra geçiş çalışmasına devam ettik. Bugün büyük harflerin yazılışlarına çalıştık. Daha sonra her harf ile başlayan isimleri çalışma kağıdımıza yazdık. Çalışmamıza kaldığı yerden yarın devam edeceğiz. Kalan harflerle ilgili isimleri yazdırdıktan sonra çizgili deftere kısa cümleler yazarak deftere geçeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama işleminde verilmeyen toplananları bulmayla ilgili etkinlikler yaptık. Etkinlikleri probleme dönüştürdük. Matematik cümlesi şeklinde tahtaya yazıp verilmeyen toplananı nasıl bulacağımız üzerinde konuştuk. Verilmeyen toplananı bulurken verilen toplananın üzerine sayma yaparak verilmeyen toplananı bulmayı kavramaya çalıştık.

Son dersimizde "Denizde Yaşam" isimli görsel kompoziyon çalışmasına başladık. Çalışmamızın ilk adımı olan "Yelkenli" origamisini çalıştık. Çalışmamızı tamamladık ve klasörümüze koyduk. Bir sonraki aşamada "Balina" origamisini tekrar yapacağız.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder