13 Şubat 2015 Cuma

İlk dersimizde her zaman yaptığımız genel tekrarları yaptık. Takvim konusuna kısaca değindik. Birkaç öğrencimden adreslerini ve telefon numaralarını söylemeleri isedim. Adres ve telefon bilgilerimizi ödev dosyasımızdaki etkinlik kağıdından tekrar ettik. Kalan zamanımızda Hayat Bilgisi dersi yaptık. Hayat Bilgisi'nden suyun halleri konusunu çalıştık. Erime,donma,kaynama ve buharlaşma konularını hazırladığım sunum yardımı ile soru cevap şeklinde çalıştık. Konuyla ilgili videolar izledik. Morpakampüsten konuyla ilgili etkinlikler yaptık.

İkinci dersimizde Türkçe dersi yaptık. Ödev olarak verdiğim "Çiftlikte Hayat" metnini çalıştık. Bireysel olarak sesli ve sessiz okuma çalışmaları yaptık. Takip ederek okuma yaptık. Hece çalışmaları yaptık. Metin ile ilgili soruları cevaplandırdık.

Üçüncü dersimizde dikte çalışması yaptık."Fış fış kayıkçı" ninnisinin bir kısmını değiştirerek (kafiyeli olarak" defterimize yazdık. Ninniyi bireysel olarak birkaç kere okuduk.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Toplama işleminde sıfır etkisini kitabımızdaki etkinlikleri yaparak çalıştık. Daha sonra çalışma kitabındaki toplama işlemlerini abaküs ve parmaklarımızı kullanarak yaptık. Bireysel çalışma yaptığımız için etkinliklerini tamamlamayan öğrencilerimiz evde tamamlamalıdır.

Öğleden sonraki iki dersimizde kes - yapıştır etkinliği (Timsah) yaptık. Öğrencilerime timsahlar ile ilgili görseller gösterdim. Kısa çizgi film izledik. Timsahlar ile ilgili soru cevap yaptık. Daha sonra kes - yapıştır etkinliğimiz çalışmaya başladık. Etkinliklerini bitiren öğrencilerimizin çalışmalarını panomuzda sergiledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder