24 Şubat 2015 Salı

İlk dersimize kısa bir sohbet ile başladım. Kurallar konusuna kısaca değindik. Genel tekrar çalışmalarımızı yaptık. Takvimimizden bugünün tarihini işaretledik. Hayat Bilgisi dersinden kişisel eşyalarımız konusuna başladık. Konuyu hazırladığım sunum yardımıyla soru cevap şeklinde yaptık.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi'ne devam ettik. Birinci dönem kullandığımız kitaplar üzerinden kişisel eşyalarımızı düzenli ve titiz kullanmayla ilgili etkinlikler yaptık. Çalışma kitabımızdaki etkinlikleri tamamladık.

Üçüncü dersimizde ödev olarak verdiğim "Orman" şiirini çalıştık. Okuma çalışmalarını yaptık. Kalan zamanımızda Türkçe kitabımızdaki yeni metne başladık. Öğrencilerime orman ile ilgili veideolar izlettim. Orman resimleri gösterip soru cevap şeklinde yeni metne başladık. Çalışma kitabındaki metinle ilgili ilk etkinliği yaptık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplamları 10 ve 20 olan sayılar konusuna çalıştık. Abaküs ve birim küpleri kullanarak 10 ve 20 sayılarını iki sayının toplamı şeklinde yazmaya çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe defterimize "Bayrağım" şiirini yazdık. Şiiri yazarken satır atlamadan yazma çalışması yaptık. Genel olarak yazılarda bir düzensizlik olmadığı için bundan sonra satır atlamadan defterimizi kullanmaya devam edeceğiz.

Son dersimizde parmak iziyle ilgili etkinlik yaptık. Dün fiziksel özelliklerimiz konusunu çalışırken insanların birbirlerine benzeyebileceğini ama tıpatıp aynısı olmayacağını konuşmuştuk. Parmak izlerinin ne olduğunu ve her insanın parmak izinin farklı olduğunu öğrenmiştik. Bugün pudra şekeri, koli bandı ve siyah karton kullanarak öğrencilerimin parmak izlerini aldım. Parmak izlerini büyüteç yardımıyla yarın serbest etkinlikler dersinde inceleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder