25 Şubat 2015 Çarşamba

Problem Çözmeye Başladık

İlk dersimize genel tekrarları yaparak başladık. Ritmik saymalar yaptık. Takvim konusuna kısaca değinerek ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolünü yaparken öğrencilerimde ödev olarak verdiğim fıkrayı okudular. kalan zamanımızda Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden başkasının eşyasını izin alarak kullanmayı çalıştık.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi'ne devam ettik. Hazırladığım sunum yardımıyla soru - cevap yaparak konuyu çalıştık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık. Morpa kampüsten kişisel eşyalar ve izin alarak başkasının eşyasını kullanma etkinliklerini yaptık.

Üçüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe ders kitabındaki "Çocukların Ormanı" metnine çalışmaya devam ettik. Okuma çalışmaları yaptık. Metinle ilgili çalışma kitabındaki etkinliklerin yarısını yaptık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Toplamaları 10 ve 20 olan sayılar ile bir sayıyı iki toplanan şeklinde yazmayla ilgili kitabımızdaki etkinlikleri yaptık. Hazırladığım uğur böceği ve kelebek çalışma kağıtları ile konuyu pekiştirmeye çalıştık. Uğur böceğini (toplamları 10 olan sayılar) sınıfta yaptık. Kelebek çalışma kağıdını ödev olarak verdim.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik defterine yazının nasıl yazılacağını gösterdim. İlk problemi de bugün defterimize yazarak problem üzerinde öğrencilerime sorular sordum. Yazdığımız problemin çözümüyle ilgili soru cevap yaptık. Problemde verilen ve istenilenleir konuştuk. Çözümünü matematik cümlesi ile ifade ederek defterimize yazdık. Kalan zamanımızda "Denizde Yaşam" görsel kompozisyon çalışmamıza devam ettik. "Balık" origamisini yapmaya başladık.

Son dersimizde "Balık" origamisine devam ettik. Çalışmamızı bitirip klasörümüze koyduk. "Denizde Yaşam" görsel kompozisyon çalışmamızın son aşamasını yarın serbest etkinlikler dersinde yapıp bitireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder