26 Şubat 2015 Perşembe

"Denizde Yaşam" Görsel Kompozisyon

Öğrencilerimle kısa bir sohbet ile ilk dersimize başladım. Genel tekrarları yaptık. Takvimimizden bugünün tarihini işaretleyerek aylar ve günle konusuna kısaca değindik. Öğrencilerim verdiğim metni okurken bende ödev kontrolünü yaptık. Kalan zamanımızda Hayat Bilgisi dersine başladık. Hazırladığım sunum ile aile bireylerimiz konusuna soru cevap şeklinde çalıştık.

İkinci dersimizde aile ve aile bireylerimiz konusuna morpakampüs ile devam ettik. Konuyu dinledik. Etkinliklerini yaptık. Kalan zamanımızda Türkçe dersi yaptık. Türkçe dersinden dün verdiğim metni çalıştık. Okuma çalışmalarını yaptık. Metin anlama sorularını cevaplandırdık.

Üçüncü dersimizde dil bilgisi konularına çalıştık. Harf ve alfabe konusunu hazırladığım sunum ile soru cevap şeklinde çalıştık. Morpa kampüsten etkinlikler yaptık. Türkçe defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk. Türkçe çalışma kitabımızdaki konuyla ilgili etkinliği yaptık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama işlemleriyle ilgili çalışma kitabımızdaki son etkinlikleri tamamladık. Çalışması yarım kalan öğrencilerimiz evde tamamlayacaklardır. Dün matematik defterine problem yazıp problemin ne olduğunu nasıl çözülmesi gerektiğini konuşmuştuk. Artık uzun bir süre toplama işlemiyle ilgili problemlerle uğraşacağız. Matematik defterini daha çok kullanacağız.

Öğleden sonra ilk dersimize öğrencilerime hikaye anlatarak bir köpek yüzünün nasıl çizileceğini gösterdim. Çizimleri hikayeleştirerek hayvanların basit çizimlerini göstermeye devam edeceğim. Köpek yüzünün çizimini öğrencilerimin hepsi yaptı. Kalan zamanımızda "Denizde Yaşam" görsel kompoziyon çalışmamızın son aşamasını yapmaya başladık. Önceden yaptığımız yelkenli, balina ve balık origamilerini çıkardık. Öğrencilerime açık mavi fon kartonu verdim. Çalışmamıza başladık.

Son dersimizde çalışmamıza devam ettik. Öğrencilerimin hepsi çalışmasını bitirdi. Çalışmalarımızı panomuzda sergiledik. Çaışmalar ile sınıfımızın bir anda havası değişti. :)
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder