10 Şubat 2015 Salı

İlk dersimize genel tekrarlar ile başladık. Ödev kontrolünü yaptıktan sonra Hayat Bilgisi dersine geçtik. Hayat Bilgisi'nden canlıların güvenli yaşamaları için yuvala ihtiyaç duyduklarını soru-cevap şeklinde çalıştık. Kitabımızdaki konuyla ilgili etkinlikleri tamamladık.

İkinci dersimizde ödev olarak verdiğim "Okumak Ne Güzel" metnini çalıştık. Önce bireysel olarak sessiz ve sesli okuma çalışmaları yaptık. Takip ederek okuma yaptık. Metni beraber hecelerine ayırarak okuma çalışması yaptık. Metni anlattık ve soruları cevaplandırdık.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten 3 tane sayıyı abaküs ve parmaklarımızı kullanarak nasıl toplayacağımızı çalıştık. Matematik defterimize alıştırmalar yaptık.

Dördüncü dersimizde dün yarım kalan "Okumak" şiirinin son dörtlüğünü dikte yaptık. Şiiri birkaç defa okuduk. Sürekli tekrarlar ile şiiri öğrencilerimiz ezberleyeceklerdir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Hayat Bilgisi'nden değerlendirme çalışması yaptık. Bulmaca çözdük. Kalan zamanımızda ve son dersimizde "Canlıların Yuvaları" konulu resim çalışması yaptık. Çalışmasını bitiren öğrencilerimizin resimlerini panomuzda sergiledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder