9 Şubat 2016 Salı

Çarpma İşlemi - 5N 1K

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. Hayat bilgisinden eşyalarımızı özenli kullanma ile ilgili konuyu çalıştık. Gerek kişisel eşyalarımız gerekse başkalarının eşyalarını kullanırken neler yapılması gerektiğini çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile kitabımızdaki yönergeleri kullanarak soru cevaplar yaptık. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili sebep - sonuç etkinliğini bitirdik. Öğrencilerim çalışma kitabındaki etkinliği yaparken bireysel olarak ödev kontrolü yaptım. Dün öğlede sonraki dersi rehberlik öğretmenimiz yapmıştı. Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu verdiğim işlem alıştırmalarını bitirmişler.

İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Çarpma işlemi ile ilgili test çözdük. Test çözme mantığını da çoğu öğrencimiz kavradı. Pratik yapmak için test çözme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çarpma işlemi ile ilgili problem çözme çalışması yaptık.

Dördüncü dersimizin bir bölümünde önceden öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık. Kalan zamanımızda kitap değişimine tekrardan başladık. Okuması hızlı olan öğrencilerimiz daha kalın hikaye kitaparı okuyabilirler. Bunun için öğrencilerimi bilgilendirdim. Kitabını okuyan öğrencimiz okuduğu kitabın formunu getirecektir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden yeni okuma metnine bugün başladık. "Sağlık Ve Sosyal Güvenlik" metnine giriş yaptık. Hastane, huzurevi, çocuk yuvaları gibi kurumlar hakkında soru cevaplar yaptık. Görsel okuma çalışması yaptık. Takip ederek okuma çalışması yaptık. Çalışmna kitabındaki ilk iki etkinliği tamamladık.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde oyun oynadık.

Dün yapamadığımız kurs programını bugün iki grup öğrencilerimiz ile yaptık. İlk derste Türkçeden 5N 1K etkinliğine çalıştık. Geçen sene bu konunun üzerinde detaylı olarak durmuştuk. Ödev olarak verdiğim çoğu çalışmada bu konuyla ilgili olduğu için zorlanmadan verdiğim çalışmayı yaptık. İkinci derste matematikten geometrik şekiller konusunu tekrar ettik. Çalışma kağıtları üzerinden kare, üçgen, çember ve dikdörtgen ile ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder