15 Şubat 2016 Pazartesi

Karşılaştırma İfadeleri - Erguvan Metni

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. hafta içi yapacağımız çalışmalar hakkında öğrencilerimi bilgilendirdim. Daha sonra Türkçe dersi ile haftaya başladık. Dinleme metni olan "Erguvan" metni için hazırladığım sunum yardımı ile mevsimler ile ilgili soru cevaplar yaptık. Mevsim geçişlerinde doğada gerçekleşen değişimleri üzerinde konuştuk. Erguvan hakkında soru cevaplar yaptık. Görsel okuma yaptık. Metnin okuma çalışmasından sonra çalışma kitabındaki ilk etkinliği öğrencilerim çalışırken hafta sonu ödevlerini kontrol ettim.

İkinci dersimizde dinleme metnine çalışmaya devam ettik. Birkaç okuma çalışmasından sonra çalışma kitabındaki metnin anlama etkinliklerini yaptık. Metin ile ilgili bir tane etkinlik kaldı. Daha sonra tema değerlendirme çalışmalarını yapıp haftaya yeni temaya başlayacağız.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi.

Öğleden sonraki ilk dersimizde çalışma kağıtları üzerinden problem çözme çalışması yaptık. Verilmeyen terimleri bulmna ile ilgili problemler çözdük.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile bir ders saati Türkçe kursu yapabildik. Karşılaştırma bildiren cümleler ile ilgili tekrar çalışması yapıp çalışma kağıtları üzerinden konuyu etkinlikler ile tekrar ettik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder