11 Şubat 2016 Perşembe

Zaman Kavramı - Fatih Sultan Mehmet

İlk dersimizde hayat bilgisinden evimizi ilgilendiren bir konuda karar alma konusunu çalıştık. Kitabımızdaki yönergeleri kullanarak soru cevaplar yaptık. Aile bireylerinin bir konu hakkındaki fikirlerini çekinmeden söyleyebilmesi gerektiğini bunlara çocuklarında dahil olduğunu konuştuk. Düşünce özgürlüğü üzerinde soru cevap yaptık. Aile bireyleri arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörü kavramları üzerinde durduk. Kitabımızdan konuyla ilgili metni okuyup sorularını yanıtladık. Morpa kampüsten etkinlikleri çalıştık. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili bir etkinliği öğrencilerim çalışırken ödev kontrolünü yaptım.

İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Morpa kampüsü kullanarak zaman kavramı üzerinde dün öğrendiklerimizi tekrar ettik. Öğleden önce ve öğleden sonra kavramlarına çalıştık. Tam ve yarım saatleri okuma ile ilgili etkinlikler yaptık. Defterimize konuyla ilgili gerekli notları tuttuk ve saat okuma alıştırmaları yaptık.

Dördüncü dersimizin bir bölümünde saat okuma ile ilgili etkinliklere devam ettik. Kalan zamanımızda kitap değişimini yaptık. Matematik defterlerini kontrol ettim. Hatası olan öğrencilerime saat konusuyla ilgili bireysel olarak yardımcı olmaya çalıştım.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden Fatih Sultan Mehmet'in hayatı ile ilgili temel bilgileri içeren bir metin okuma çalışması yaptık. Metni takip ederek okuduk. Sözel olarak okuduğunu anlama çalışması yaptık. Bu metni öğrencilerimize birkaç defa daha okumaları için ödev verdim.

Son dersimizde "Ailem" temalı görsel etkinlik çalıştık. Etkinliğini bitiren öğrencilerimizin çalışmalarını panomuzda sergiledik. Etkinliğin taslağına ve yapılışına ulaşmak için görsel etkinlik sayfasını inceleyiniz.
Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile bir ders saati Türkçe, bir ders saati matematik yaptık. Türkçeden 5N 1K konusuyla ilgili metin anlama sorularını cevaplandırdık. Matematikten toplama işlemi gerektire iki aşamalı problem çözme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder