17 Şubat 2016 Çarşamba

Çarpma İşlemi - Mimar Sinan

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Hayat bilgisinden aile bireyleri arasındaki benzerlikler ve farklılık konusuna hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaparak çalıştık. Benzerlik ve farklılık kavramlarına Türkçe dersinde karşılaştırma ifadeleri bildiren cümleler konusunda detaylı olarak çalışmıştık. Genel tekrar olarak pekiştirme çalışması yaptık. Kitabımızdaki yönergelere göre verilen metni çalıştık. Metin ile ilgili soruları cevaplandırdık. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili etkinliği yaptık. Morpa kampüsten konuyu tekrar ettik.

İkinci dersimizde dün verdiğim Mimar Sinan başlıklı okuma metnini çalıştık. metnin okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını tamamladık.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Uzun zamandır kitabımızdaki etkinliklere çalışmıyorduk. Zaman konusu ile ilgili ders ve çalışma kitabındaki etkinlikleri yapmaya başladık.

Dördüncü dersimizde eldesiz ve eldeli çarpma işlemi alıştırmaları yapmaya devam ettik. Hatası olan bir iki öğrencimiz dışında konu öğrenilmiş. Sadece çarpım tablosu tam öğrenilmediği için işlemleri yapmada yavaşlık var. Zamanla alıştırma çözdükçe öğrencilerimiz hızlanacaklardır. İki basamaklı sayıları çarpma ile ilgili konuya haftaya başlayacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde tangram çalışması yaptık. Önceki serbest etkinlikler dersimizde köpek tangramına çalışmıştık. Çalışmanın nasıl yapılması gerektiğini önceden öğrencilerimize göstermiştim. Bilgisayardan kedi tangramını açtım ve verilen tangram bulmacasının çözümü için öğrencilerime zaman verdim. Çözümü yapan öğrencilerimiz tangram parçalarını kullanarak kağıda verilen şekli çizdiler. Görsel çalışmayı yarın serbest etkinlik dersimizde devam ettireceğiz.
Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden sebep-sonuç cümleleri ile ilgili konuyu tekrar ettik. Çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık. Matematikten çarpma işlemi ile ilgili çalışma kağıtları üzerinden etkinlikler yaptık. Eldesiz ve eldeli çarpma işlemi alıştırmalarına devam ettik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder