18 Şubat 2016 Perşembe

Zaman İlerliyor

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Yardımlaşma ve dayanışmanın önemi üzerinde soru cevaplar yaptık. İşbirliğinin önemi üzerinde konuştuk. Daha önceden ailede yardımlaşma, aile bireylerinin aile ile ilgili işleri yaparken birbirlerine yardım etmesinin önemi üzerinde konuşmuştuk. Konuyu tekrar niteliğinde hazırladığım sunum yardımı ile ve kitabımızdaki metnin yönergelerini kullanarak soru cevaplar yaptık. Konuyla ilgili ailemizden örnekler verdik. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili etkinlikleri yaptık.

İkinci dersimizde ailede yardımlaşma ve işbirliğinin önemi konusunu çalıştık. Çalışma etkinliklerini yaptık. Kalan zamanımızda saat konusunu ve saatler arasındaki geçişlere çalışmaya başladık. Öğrencilerime verdiğimi saat görsellerini defterlerimnize yapıştırdık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde istenilen bir saatten istenilen saat kadar sonrasını ve öncesini bulmayla ilgili çalışmalar yaptık. Öğrencilerimiz öğleden önce ve öğleden sonra kısmına geçişlerde çok zorlandılar. Konunun soyut kaldığını ve kavranılması zor bir konu olduğunu düşündüğüm için konuyu döneme yayarak anlatmaya devam edeceğim. Şimdilik saatleri okuma ve zaman kavramları üzerinde çalışma yaptık. Gerekirse kurs programımızda bireysel olarak somut materyaller üzerinden konuyu çalışmaya devam edeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden tema sonu serbest okuma metinlerini okuduk. Çalışma kitabında verilen birkaç kelimeyi kullanarak paragraf yazma etkinliğini yaptık. Öğrencilerime paragrafın ne olduğu hakkında kısaca bilgi verdim. Paragraf anlamı konusuna geldiğimizde detaylı olarak çalışmayı yapacağız. Çalışmaları tek tek kontrol ettim. Hatası olan öğrencilerimin özellikle büyük harf, noktalama ve yazım vb. konularında gerekli açıklamaları düzeltmeleri yaptım.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden sebep - sonuç cümlelerini, matematikten çarpma işlemi alıştırmalarına çalışma kağıtları üzerinden çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder