29 Şubat 2016 Pazartesi

Mimar Sinan

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. Hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Hafta içi planlamamız üzerinde sohbet edip dersimize başladık. İlk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden okuduğunu anlama, kelime ve cümle bilgisi ile ilgili hazırladığım genel tekrar çalışmasını öğrencilerime dağıttım. Öğrencilerim çalışmalarını yaparken hafta sonu ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde genel tekrar çalışmasının sorularını sırayla yanıtladık. Sözcük sıralaması üzerinde durduk. Sıralama yaparken hatası olan öğrencilerimiz vardı. Konuyu tekrar edip pekiştirdik. Çalışmanın en sonundaki görsel okuma çalışmasını ev ödevi olarak verdim. Değerlerimiz temasından Mimar Sinan ile ilgili konuya giriş yaptık. Önceki haftalarımızda Mimar Sinan'ın hayatını çalışmıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile Mimar Sinan'ın eserlerinden bazılarını inceledik. Görsel okuma çalışması yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz ingilizce idi. İngilizceden temel konuşma kalıpları öğrenilmeye başlanmış.

Dördüncü dersimizde sivil savunma tatbikatı yapıldı. Dersimizin bir kısmında deprem anında neler yapılması gerektiği ile ilgili soru cevaplar yaptık. Geçen sene bu konu üzerinde detaylı olarak durmuştuk. Öğrencilerimiz bilgilerini bu sayede hatırlamış oldular. Kalan zamanımızda serbest çalışma yaptık.Kitap değişimi ve kitap okuma değerlendirme çalışmasını yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Daha sonra serbest oyun oynadık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile matematik kursu yaptık. İlk dersimizde çarpma işlemi ile ilgili problemler çözdük. Test çözme çalışması yaptık. Diğer dersimizde örüntü ve süslemeler konusu ile ilgili çalışma kağıtları üzerinden tetkrar ve pekiştirme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder