12 Şubat 2016 Cuma

Zaman Kavramı

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. Dün öğrencilerime "Fatih Sultan Mehmet" in hayatını anlatan bir metin vermiştim. Okuma çalışmasını da sınıfta yapmıştık. Öğrencilerim evde bir kaç daha okuyup geleceklerdi. Metin ile ilgili okuduğunu anlama çalışmasını yaptık. Daha sonra çalışma kağıtları üzerinden Atatürk'ün öğrenim hayatına çalıştık. Okuduğu okulları tekrar edip pekiştirdik. Etkinlikler yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden okul heyecanım temasını tekrar amacıyla test çözme çalışması yaptık. Öğrendiğimiz bilgileri tekrar etmiş olduk.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten saatler konusunu kısaca tekrar ettik. Soru cevaplar yaptık. Daha sonra zaman kavramına başladık. Öğrencilerime defterlerine yapıştırmaları için verdiğim Dünya'nın hareketleri ile ilgili görsel üzerinden konuya giriş yaptık. geçen sene somutlaştırarak bu konuyu çalışmıştık. Bilgilerimizi hatırladık. Yıl, mevsimler, aylar, hafta, günler vs. gibi kavramlar üzerinde durduk. Defterimize konuyla ilgili aşama aşama not tuttuk. Bugün verdiğim ödevi öğrencilerim yapmadan önce mutlaka defterlerindeki konuyla ilgili notu tekrar etmelidirler.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden sağlık ve sosyala güvenlik metninin okuma çalışmasını son kez yapıp kalan etkinliklerini tamamladık.

Son dersimizde haftanın gelen olarak değerlendirmesini yaptık. Hafta sonu çalışmaları ile ilgili öğrencilerimi bilgilendirdim. Kalan zamanımızda öğrencilerim serbest çalışırken kitap değişimi yaptım. "Ailem" temalı görsel etkinlik çalışmasını tamamlamayan öğrencilerimiz etkinliklerini tamamladılar.
Cumartesi günü öğleden sonra saat ikide tekvando kursu yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder