22 Şubat 2016 Pazartesi

Değerlerimiz Teması

Yeni bir haftaya yeni haftalık programımız ile başladık. İlk dersimize hafta sonu çalışmaları ile ilgili kısaca sohbet ederek başladık. Bu hafta neler yapacağımız ile ilgili öğrencilerimi kısaca bilgilendirdim. Daha sonra hafta sonu için verdiğim çalışmaları kontrol etmeye başladım. Öğrencilerim bir önceki temanın değerlendirme çalışmalarında yarım kalan yerden etkinlikleri yapmaya devam ettikler. Ödev kontrolümden sonra değerlendirme çalışmasını tekrar ettik. Hatalarımızı düzelttik.

İkinci dersimizde Türkçeden yeni temaya değerlerimiz temasına giriş yaptık. Annelerin En Güzeli şiiri ile ilgili hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaptık. Anne Türküsünü söyledik. Şiirin okuma çalışması ve şiir üzerinden dilbilgisi konularından öğrendiklerimizi tekrar ettik. Çalışma kitabındaki ilk etkinliği tamamladık.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. Belli zamanlarda yapacağımız veli toplantılarımız ve veli seminerlerimizi okul çıkışı kurs yaptığımız için bu ders saatleri zamanında yapacağız. Bugün ikinci dönemin ilk veli toplantısını ve seminerini okulumuz rehber öğretmeni ile birlikte yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Geometrik cisimler ve şekiller ile ilgili test çözme çalışması yaptık. Test çalışmalarında hala soruyu yüzeysel okuyup rastgele cevaplandıran öğrencilerimiz oluyor. Bu tür hataları yapmama ve nasıl test sorusu çözmemiz gerektiği üzerinde tekrardan durduk. Test sorularında gerekli işaretlemeler ve çözüm için işlemlerin yapılmasını vurguladık.

Son dersimizde kitap değişimi ve değerlendirme çalışmasını yaptık. Normalde bu dersimizde Baykuş görsel etkinliği yapacaktık fakat geçen hafta kedi tangramını bitirmeyen çok öğrencimiz olduğu için bu çalışma üzerinde durmaya devam ettik.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe ve matematik kursu yaptık. Türkçeden karşılaştırma cümleleri ile ilgili test çözdük. Geçen hafta çalıştığımız 5N1K etkinliğinden yarım kalan metin çalışmasını tamamladık. Matematikten çarpma işlemi ile ilgili test çözdük. Test çalışmalarında yine işlemler ve gerekli işaretlemelerin yapılması gerektiğinin üzerinde durduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder