19 Kasım 2014 Çarşamba

Bugün matematikten onluk birlik kavramından dolayı ödev kontrolüm uzun sürdü. İkinci dersin bir kısmını kullanmak zorunda kaldık. Öğrencilere tek tek matematik kitabındaki onluk birlik kavramını anlattım. Kelime ve cümle okuttum.

İkinci dersimizin kalan zamanında okuma yazma kitabımızın "o" sesiyle ilgili olan sayfalarını yaptık. "o" sesinin yazılışını öğrendik. Hazırladığım çalışma kağıdını öğrencilerim yaparken bende tek tek öğrencilere "o" sesiyle ilgili olarak hazırladığım çalışma kağıdının arkasındaki hece,kelime ve cümleleri sordum.

Öğleden sonra onluk ve birlik konusuyla ilgili etkinlik yaptık. Öğrencilerden istediğim sayı çubuklarını ve paket lastiklerini kullandık. Bende tahtaya hazırladığım onluk birlik evini çizdim. Onluk ve birlik kavramlarını çalışarak evimizin noktalı olan yerlerini doldurmaya çalıştık. Onluk ve birlik konusuda farklı etkinliklerle devam edeceğiz.

Son dersimizde arka bahçede oyunlar oynadık. Kızlar ip atladı. Erkekler gruplar halinde istediklerini oyunları oynadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder