2 Nisan 2015 Perşembe

İki Aşamalı Problem Çözmeye Devam

İlk dersimize kısa bir sohbet ile başladık. Genel tekrar çalışmaları ve ritmik saymalar yaptık. Ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim Türkçe kitabındaki serbest okuma metinlerinden "Yıldızlar Ve Düşler" metnini okudular. Takvim ve tarih konusuna değindik.

İkinci dersimizde toplama işlemiyle ilgili aşamalı problem çözümü yaptık.

Üçüncü dersimizde çıkarma işlemiyle ilgili aşamalı problem çözümü yaptık. İkinci ve üçüncü dersimizde problemleri anlayıncaya kadar okuduk. Anlatımı yaptık. Öğrencilerim fasulye ve çubukları ile beraber kalemliğindeki diğer araçlarını kullanarak problemleri canlandırmaya çalıştılar. Aşama aşama işlemleri yaptık. Defterimize verilen ve istenilenleri yazdı ve çözümleri bulduk.

Dördüncü dersimizde depremden korunmayla ilgili konuyu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ve deprem sırasında yapılması gerekenleri anlatan çizgi filmler ile soru cevap yaptık. Deprem çantasından bahsettik. Morpa kampüsün etkinliklerini tamamladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Keloğlan metninin kalan etkinliklerini tamamladık. Ben Bir Garip Keloğlanım şarkısını söyledik. Hazırladığım sunum yardımıyla hayali ve gerçek olaylar hakkında soru cevap yaptık.

Son dersimizde öğrencilerimi çalışmaları için serbest bıraktım. Ödevlendirmeyi ve hikaye kitabı değişimini yaptık. Öğrencilerimi tek tek çağırıp ödevler hakkında ve hikaye kitaplarının okunması durumunda bilgilendirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder