20 Nisan 2015 Pazartesi

İlk dersimize kısa bir sohbet ile başladık. Ödev kontolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim "Güneşin Uyuduğu Yer" isimli metni okudular. Ritmik syama çalışması yaptık. TArih ve takvim konusuna değindik.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden geçmişte yapamadığımız işleri artık yapabildiğimizi konuştuk. Hazırladığım sunum yardımıyla soru cevap yaptık. Konuyla ilgili çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten iki aşamalı problemler çözdük. Uzamsal ilişkilerle ilgili deftere yapıştırdığımız görseli yorumladık. Konuyla ilgili defterimize kısaca not tuttuk.

Dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den Güneşin Uyuduğu Yer hikayesinin okuma çalışması yaptık. Birkaç öğrencim okuduğu hikayeyi tahtada arkadaşlarına anlattılar. Görsel okuma çalışması yaptık. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili iki etkinliği tamamladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde 23 Nisan Çocuk Bayramı ile ilgili kısaca sohbet ettik. Öğrencilerime bu tarihte ne olduğunu kısaca anlattım. Bu haftanın önemi üzerinde konuştuk ve yapacağımız etkinlikleri belirledik. Sınıf panomuzu düzenleme ile işe başladık. Öğrencilerime "Dünya Çocukları" ile ilgili boyama sayfaları verdim. Boyama çalışması yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde yarış yaptık. Balık ağı ve futbol oynadık. Okul çıkışı öğrencilerimin hafta sonu yazdıkları "İlkbahar" metnini panomuzda sergiledik.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder