15 Nisan 2015 Çarşamba

Zaman Kavramı

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim "Hazreti Muhammed'in Güzel Ahlakı" metnini okudular. Kalan zamanımızda genel tekrar çalışmaları yaptık. İlçemiz hastanesinden diş doktorumuz öğrencilerimizin dişlerini kontrol etti. Diş sağlığı hakkında konuştuk.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi'nden zaman kavramına devam ettik. Hazırladığım sunum yardımıyla konu hakkında soru cevap yaptık. Çalışma kitabındaki konuyla ilgili ilk etkinliği tamamladık. Kalan zamanımızda Türkçe defterine zaman kavramıyla ilgili bir görsel yapıştırdık. Görsele göre soru cevap yaptık. Geçmiş, şimdi ve gelecek kavramlarını cümleler yazarak pekiştirdik.
Üçüncü dersimizde okuma ve metin anlama çalışması yaptık. "Hazreti Muhammed'in Güzel Ahlakı" metnini sessiz, sesli ve takip ederek okuduk. Metin ile ilgili soru cevap yaptık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama ve çıkarma işlemleri alıştırmaları yaptık. İşlemlerde zorlanan öğrencilerime yardımcı olmaya çalıştım. Çalışmalarını erken bitiren öğrencilerimiz serbest çalıştılar.

Öğleden sonraki ilk ve ikinci dersimizde hikaye kitabı değişimini yaptık. Kalan zamanımızda kutlu doğum haftasında olduğumuz için görsel etkinlik çalışmamıza başladık. Öğrencilerime önceden hazırladığım, peygamberimizin isminin yazılı olduğu bir kağıt verdim. Krapon kağıdı ile ismin üzerini doldurmaya başladık. Erken bitiren öğrencilerime üzerinde gül resmi olan boyama sayfası verdim. Gülleri boyayıp kestik ve peygamberimizin isminin olduğu kağıda çapraz olacak şekilde yapıştırdık. Çalışmayı bütün öğrencilerim bitiremediği için yarın serebest etkinlik dersinde devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder