22 Nisan 2015 Çarşamba

İlk dersimize ödev kontolü ile başladık. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim dün deftere yazdığımız şarkı sözlerini ezberlemeye çalıştılar. Ödev kontolünden sonra zaman kavramına değindik. Ayları ve günleri tekrarlayıp takvimimizden tarihi işaretledik. Kalan zamanımızda öğrendiğimiz 23 Nisan şarkısını söyledik.

İkinci dersimizin bir kısmında okuma çalışması yaptık. Dün verdiğim okuma metnini çalıştık. Metin anlama sorularını sözlü olarak cevaplandırdık. Kalan zamanımızda Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden geçmişte oynadığımız oyuncaklar konusuna çalıştık. Öğrencilerime hazırladığüım sunum yardımıyla benim çocukluğumda 80 ve 90'larda oynadığımız oyuncakları ve oyunları anlattım. Oyuncakların resimlerini gösterdim. Öğrencilerim "tetris, televizyon atarisi ve misketleri" biliyorlar :) Özellikle rulmandan yaptığımız tornetleri çok beğendiler. Yapmak isterler mi orasını bilemem. :D

Üçüncü dersimizde Hayat Bilgisi çalışma kitabın daki konuyla ilgili etkinliği yaptık. Kalan zamanımızda matematik dersi yapmaya başladık. Matematikten problem çözmeye devam ettik.

Son dersimizin bir kısmında da matematiğe problem çözmeye devam ettik. Kalan zamanımızda ödevlendirmeyi ve hikaye kitabı değişimini yaptım.

Öğleden sonra 23 Nisan törenleri için genel provaya katıldık. 1. sınıf öğrencilerimiz havanın çok soğuk olmasından dolayı provaya katılmadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder