7 Nisan 2015 Salı

Kesirler Konusuna Devam Ettik

İlk dersimize genel tekrar çalışmaları yaparak başladık. Okul ve sınıf kurallarımızdan bahsettik. Ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim de "Uzayda Ne Var?" metnini okudular. Takvim ve tarih konusuna değindik. Ritmik sayma çalışmaları yaptık. Kalan zamanımızda ve ilk teneffüsümüzde hareketli şarkılar eşliğinde dans ettik.

İkinci dersimizde matematik yaptık. Matematikten iki aşamalı problem çözmeye devam ettik. Toplama ve çıkarma işlemlerini bir arada kullanacağımız bir problem yazdık. Problemi canlandırdık. Verilen ve istenilenleri belirleyip problemin çözümünü aşama aşama defterimize yazdık.
Üçüncü dersimizde "Uzayda Ne Var" metninin okuma çalışmasını yaptık. Sessiz, sesli ve takip ederek okuma yaptık. Metin anlama sorularını cevaplandırdık.

Dördüncü dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgi'nden tema sonu değerlendirme çalışmalarına devam ettik. Kalan zamanımızda öğrencilerimi serbest çalışmaları için bıraktım. Hikaye kitabı değişimini yaptık.

Öğleden sonraki iki dersimizde matematik yaptık. Matematikten kesirler konusuna devam ettik. Öğrencilerime verdiğim çalışma kağıdı ile yarım ve bütün arasındaki ilişkiyi kes - yapıştır - boya ile anlamaya çalıştık.

1 yorum: