17 Nisan 2015 Cuma

İlk dersimize ödev kontolü ile başladım. Zaman kavramı üzerinde durduk. Aylar ve günleri tekrar ettik. 2 gün önce verdiğim "Badem Ağacı" metninin okuma çalışmasını yaptık.

İkinci dersimizde "Badem Ağacı" ile ilgili okuduğunu anlama çalışmaları yaptık. Günümüzü planlı olarak değerlendirmemiz gerektiğinin önemi üzerinde durduk. Kalan zamanımızda dün ödev olarak verdiğim "23 Nisan" şiiri okuma çalışması yaptık. Şiir ile ilgili sözlü olarak anlama çalışması yaptık.

Üçüncü dersimizde Türkçe kitabımızdaki "Bahar" şiirinin çalışma kitabındaki kalan etkinliklerini tamamladık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik defterimize toplama, çıkarma ve iki aşamalı problemler yazıp çözdük. Çözümleri yaparken verilen ve istenilenleri belirledik ama bu sefer defterimize yazmadık. Sadece problem çözmekte zorlanan öğrencilerimden bunları defterlerine yazıp, şekiller ile yapmalarını istedim. Problem çözümünde verilen ve istenilenleri zihnimizde belirleyip gerekiyorsa defterimize yazmamız gerektiği belirttik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde çizgi film izledik. "Keloğlan" metni çalışmamızda yarım kalan filmlerimizi tamamladık. Öğrencilerim film izlerken hikaye kitabı değişimini yaptım.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde yarış oyunlarından birkaçını oynadık. Kalan zamanımızda okulumuzun arka bahçesinde serbest oyunlar oynadık. Okul çıkışında kitap kurdu panosunu düzenledim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder