6 Ocak 2017 Cuma

Ailenin Yapısı Ve Önemi

İlk dersimize ev çalışmalarından okuduğunu anlama etkinliğini "Siz Hiç Hayallerinizden Sıfır Aldınız Mı?" parçasını okuyarak başladık. Okuduğunu anlama sorularını yanıtladık. Metnin ana düşüncesi üzerinde durduk. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizin bir kısmında matematikten verdiğim geometrik şekiller etkinliğinin gerekli çalışmasını yaptık. Ayırt edici sorular üzerinde detyalı çalışma yaptık.

İkinci dersimizin kalan zamanında ve üçüncü dersimizde aile ve ailenin önemi konusuna çalıştık. Öğrencilerime çekirdek ve geniş aile resimlerinden gösterdim ve bu resimler arasındaki farklılıkları ve benzer yanları bulmalarını istedim. Görseller hakında konuştuk. Daha sonra aile bireyler, ailelerin yaşam şekli, ailenin gelenek, görenek ve alışkanlıkları gibi konularda farklılıklar ve benzerlikler üzerinde durduk. Kitabımızdaki örnek metni okuyup sorularını yanıtladık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe dersinden kendini yazılı olarak ifade edebilme kazanımına uygun olan metin inceleme çalışması yaptık. Türkçe defterine kitap ve kitap okumanın önemi ile ilgili dört tane soru yazdık ve cevaplandırdık.

Beşinci dersimizde matematik yaptık. Matematikten işlemler ile ilgili alıştırma çalışması yaptık. Bugün yaptığımız çalışma öğrencilerimizin birlikte yardımlaşarak çalışmasına olanak sağladı. Öğrencilerimizden çarpma, toplama ve çıkarma işlemleri yapacaklarını söyledim. Bunun için kazanımlara uygun olarak kendilerinin belirleyeceğini ve işlemleri karşılıklı olarak kendilerinin kontrol edeceklerini söyledim. Bazı öğrencilerimiz biraz ilereye giderek dört ve beş basamaklı sayılar ile ilgili toplama ve çıkarma işlemlerine girdiler. Bazı öğrencilerimiz üç basamaklı sayılarla iki basamaklı sayıları çarpma, üç basamaklı iki sayıyı çarpma işlemleri yaptılar. Bu öğrencilerimizin işlemlerdeki olan hataları düzeltmeye çalıştık. Örnek çalışmalar ile bu öğrencilerimiz için işlemlerde basamak sayısının bir önemi kalmadı. Sayılar istediği kadar büyük olsun bir şekilde kendileri bu işlemleri yapmaya çalışıyorlar. Şu anda matematikte öğrencilerimin bir kısmı binler bölüğü ile ilgili olan sayıları rahatlıkla okuyup yazabiliyor, üç basamaklı sayılarla çarpma işlemleri yapabiliyor ve binler bölüğü sayıları ile ilgili toplama ve çıkarma yapabiliyorlar.

Öğleden sonraki dersimizde hafta sonu çalışmaları ile ilgili açıklamaları yaptım. Bu çalışmalar pazartesi günü için bir ön hazırlıktır. Kalan zamanımızda serbest görsel etkinlik yaptık.

Okul çıkışında sınıfımızdaki öğrencilerimizden birine hasta ziyareti için gittik. Öğrencimiz yaklaşık 2 haftadır okula gelemedi. Öğrencilerimize okul çıkışı ziyarete gideceğimi isteyenin benimle gelebileceğini söyledim. 3- 5 kişi bekliyordum ki hasta olan öğrencimizde okul çıkışı olduğu için ve günlerden cuma olduğu için herkesin gelemeyeceğini düşünmüş. Ama bir iki kişi dışında herkes geldi. :) Hediyeler iyi dilek mesajları geçmiş olsun yazıları vs. herşey vardı.(Ben bir şey söylemeden kendi başlarına düşünüp neler yapılması gerektiğini kavramaya başladılar.)

Yarın aynı saatte tekvando çalışması yapılacaktır. Dün çalıştığımız kelebek origamisinin etkinlikleri görsel etkinlikler sayfasına eklenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder