10 Ocak 2017 Salı

Milli Marşımızın Anlamı Ve Önemi

İlk dersimize dün ev çalışması olarak verdiğim matematik simetri etkinliğinin kontrolünü yaparak başladık. Soruları beraber yanıtladık. Hatalarımızı kontrol edip düzelttik.

Birinci dersimizin kalan zamanında ve ikinci dersimizde Türkçe yaptık. Dün ev çalışması olarak verdiğim milli marşımızın anlamı ve önemi metninin okuma ve metin inceleme soruları üzerinden çalışma yaptık. Hazırladığım sunum yardımı ile milli marşımız hakkında öğrencilerimizin bilgilendirdim. Önceki sınıflarda zaten çalışma yapmıştık. Tekrar ve pekiştirme yapmış olduk. İstiklal Marşımızın önemiüzerinde konuştuk. Geçtiğimiz sene hayat bilgisi defterimize konuyla ilgili not tutmuştuk. Bu bilgileri okuduk. Bayrağımız ve milli marşımız arasındaki bağı kavramaya çalıştık. Yine ev çalışmasında İstiklal Marşımızın ilk iki mısrasında ne anlatılmak istendiğini sormuştum. Öğrencilerimizin araştırmaları ve düşüncelerini toparlayarak gerekli açıklamaları yaptık. Milli marşımızı söyledik. Bayrağımız ve milli marşımıza karşı yapılan toplumdaki olumlu ve olumsuz durumları karşılaştırdık. Ortak değerlerimize nasıl sahip çıkmamız gerektiğini konuştuk.

Üçüncü dersimizde fen bilimleri kitabımızdaki ışık konusunun etkinliklerini bitirdik. Ses konusuna ikinci dönem başlayacağız. Kalan günlerimizde çalıştığımız konularla ilgili tekrar çalışmaları yapacağız.

Dördüncü dersimizde ve öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematik çalışma kitabındaki problem çözme çalışmalarını yaparak işlediğimiz konulara kadar bütün etkinlikleri bitirmiş olduk. Önümüzdeki günlerde bölme işlemini kavrama çalışması yapabiliriz. Fakat işlemin nasıl yapılacağını büyük bir ihtimal ikinci dönem vereceğim. Yarım kalmasını istemiyorum.

Beşinci dersimizin kalan zamanında ve son dersimizde görsel etkinlik yaptık. Öğrencilerimden bayrağımız, milli marşımız ve vatan sevgisi ile ilgili görsel bir çalışma yapmalarını istedim. Gerekli açıklamalardan sonra çalışmamıza başladık. Çalışmasını bitiren öğrencimiz olmadı. Yarın görsel etkinlik çalışmasına devam edeceğiz.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimizle İstiklal Marşı'nı ezbere okuma ve yazma çalışması yaptık. Çalışmasını yapamayan ve hataları olan birkaç öğrencimiz kaldı. Cuma günü bu öğrencilerimiz ile bireysel çalışacağız. O zamana kadar öğrencilerimizden yaptıkları hataları kontrol edip gerekli pekiştirme çalışmalarını yapmalarını istedim. Cuma gününe kadar görsel çalışmada bittiğinde panomuzu düzenleyeceğiz. Kalan zamanımızda problem çözme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder