11 Ocak 2017 Çarşamba

Farklı Düşünebiliriz

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim hayat bilgisi okul heyecanım teması testinin çözüm çalışmasını yaparak başladık. Soruların kontrolünü yaptık. Hayat bilgisi tekrar etkinliğinin kontrol çalışmasını yaptık. Kalan zamanımızda dün çalıştığımız milli marşımız konusu ile ilgili video izledik. Konuyla ilgili pekiştirme çalışması yaptık.

İkinci dersimizde matematik yaptık. Örüntü ve süsleme ile ilgili ev çalışması olarak verdiğim etkinliği beraber yaptık. Soruları inceledik ve kontrol çalışmasını yaptık.

Üçüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. Önceki derslerimizde aile konusu ile ilgili çalışmalar yapmıştık. Bu konularda insanların farklı yaşam şekillerini olduğunu kavramaya çalışmıştık. Bugün çalıştığımız konu bir konu hakkında farklı düşüncelerimizin olabileceğinin doğal olduğu ve saygı ve hoşgörü ile bu düşüncelere yaklaşılması gerekliliğiydi. Öğrencilerimden bir konu hakkında arkadaşlarıyla veya aile bireyleriyle farklı düşüncelerinin olup olmadığını sorarak derse giriş yaptık. Soru cevaplar ile konuyu kavramaya çalıştık. Kitabımızdaki örnek olayı okuyup soruları yanıtladık. Çalışma kitabındaki görsel etkinliği inceledik. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik yaptık ve not tuttuk.

Dördüncü dersimizde matematikten çıkarma işleminde verilmeyen rakamları bulma etkinliği yaptık. Bugün ev çalışması olarak bu içerik ile ilgili etkinlik verdim. Öğrencilerimiz çalışmasını yaparken mutlaka defterlerinden yardım almalı ve konuyu tekrar etmelidirler.

Öğleden sonraki ilk dersimizin ilk yirmi beş dakikasında kitap okuduk. Kalan zamanımızda ve son dersimizde görsel etkinliklerimizi tamamlama çalışması yaptık. Öğrencilerimizin bir kısmının çalışması devam ediyor. Yarın son dersimizde bu çalışmaları tamamlayıp gerekli değerlendirmeyi yapacağız.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile sayı problemleri ile ilgili etkinlikler yaptık. Daha sonra çıkarma ve çarpma işlemi alıştırmaları yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder