9 Ocak 2017 Pazartesi

Problem Çözme Çalışmaları

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışma yaparak başladık. Hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında ve ve hafta içi yapılanacak olan etkinlikler hakkında konuştuk. Fen bilimleri tekrar çalışmasını verdiğim test kontrolü ile yaptık. Duyu organları ile ışık konusunu tekrar ettik. Fen bilimlerinden ses konusuna ikinci dönem başlayacağız. Dönemin sonuna kadar genel tekrar çalışmaları ile fen bilimleri dersini işleyeceğiz.

İkinci dersimizde Türkçeden verdiğim masalın okuma ve okuduğunu anlama çalışmalasını yaptık. Matematikten doğru, doğru ğarçası ve ışın konuları ile ilgili etkinliği kontrol etme çalışması yaptık. Matematikten alıştırmaları kontrol ettik.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematikten problem çözme çalışması yaptık. Hafta sonu için verdiğim problem çözme çalışmasını öğrencilerimiz defterlerine yapacaklardı. Öğrencilerime bu problemlere benzer problem kes yapıştır kağıdını verdim. Öğrencilerime evde çalışılan problemlere ile benzerliğini bu problemleri çözerken önceden çözülmüş problemlerden yardım almalarını ve sonuçları buna göre karşılaştırmalarını istedim. Öğrencileirmi tahtaya kaldırarak problemleri çözdük.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında kitap okuma etkinliği yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe çalışma kitabındaki hikaye unsurlarına göre hikaye yazma çalışması yaptık. Bitiren öğrencilerimizin çalışmalarını kontrol ettim. Gerekli düzeltmeleri ve hikaye içeriğini beraber yaptık.

Son dersimizde müzik yaptık. Yağmur yağıyor şarkısını tekrar ettik. Flüt getirmeyen öğrencilerimiz ritim çalışması ve şarkıyı söyleme etkinliği yaptılar. Yerli malı için öğrendiğimiz rap şarkısını (müzik evrenseldir:)) ve Gesi Bağları türküsünü çalıştık. Gesi Bağları türküsünü ilerleyen zamanlarda gitar ile çalıp söyleyeceğiz. Öğrencilerimden bu türküyü sinifimegitimden arada sırada dinlemelerini ve söylemelerini istedim.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile İstiklal Marşı'nı söyleme ve yazma çalışması yaptık. Yarın ikinci grup ile bu çalışmayı yapacağız. İstiklal Marşı'nın anlamı ve önemi ile ilgili detaylı çalışmayı bu hafta için yapacağız. Daha sonra matematikten paralarımız konusunu ile ilgili etkinlik yaptık. Problem çözmeye devam ettik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder