18 Ocak 2017 Çarşamba

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim hayat bilgisi tekrar çalışması ve hareket - kuvvet test çalışmasının kontrollerini yaparak başladık. Öğrencilerimizin yapamadıkları veya zorlandıkları soruları tekrar çözdük. Konu tekrarlarını yaptık. Problem kurma ile ilgili verdiğim çalışmayı öğrencilerimizin tamamı yapmış. Birkaç öğrencimizde sıkıntı vardı sadece gerekli çalışma şeklini örencilerimize  anlattım. Sonuçta bu çalışmayı ders defterimize yapmıştık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden sorumluluklarımız ve yardımlaşma konusunda çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Okuduğunu anlama çalışmaları ile konuları tekrar ettik.

Üçüncü dersimizde fen bilimlerinden itme ve çekme kuvveti ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Konuları tekrar ettik.

Dördüncü dersimizde Türkçe çalışma kitabındaki Yol Ayrımı metninin hikaye yazma etkinliğine çalışmaya başladık. Gerekli yönergeyi öğrencilerimize verdim. Çalışmaya yarın devam edeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizin ilk 20 dakikasında kitap okuduk. Kalan zamanımızda rehberlik çalışması yaptık. Sorumluluklarımız ve görevlerimiz ile ilgili konuştuk.

Son dersimizde görsel sanatlar etkinliği yaptık. Geçtiğimiz hafta manzara resmi çizme çalışması yapmıştık. Aynı çalışmayı farklı manzara tablosuna bakarak yapmaya çalıştık. Bu sefer öğrencilerime kurşun kalem kullanmamalarını resmi yaparken sadece kuru boyalarını kullanmalarını belirttim. Kuru boya ile nasıl çalışılması gerektiğini özellikle silgi ile ilgili durumu belirttim. Çok silgi kullanıldığında resmi bozduğunu boyalar ile resim yaparken kağıda bastırmadan ve renkleri birbirlerine karıştırarak yapmalarının daha güzel olacağını bir hata olduğunda bile koyu renk ile o hatanın kaybolabileceğini belirttim. Buna göre bir çalışmaya başladık. Yarın devam edeceğiz. Çalışma bittiğinde panomuzda sergileceğiz.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile matematikten toplama işlemi alıştırmaları ve problem çözme ile ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder