12 Ocak 2017 Perşembe

Metin İnceleme: Atatürk'ün Hayatı

İlk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü dersimizde dün hayat bilgisinden çalıştığımız düşünce özgürlüğü ve insanları arasındaki farklılıkların doğal olduğu ile ilgili konu etkinliği olan Mor Menekşe metninin okuma ve okuduğunu anlama çalışmasını yaptık. Okuduğunu anlama çalışmasında metin ile ilgili soruları öğrencilerimiz sordu ve cevaplandırdılar. Soru cevap bölümünü sözlü olarak yaptık. Konuyla ilgili etkinliklerin kontrolünü yaptık. Matematik ile ilgili problem çalışmasını yarın derste benzer sorular ile pekiştireceğiz.

Dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Atatürk temasının metin inceleme sorularından bir derleme yaptık. Soruları defterimize yazıp yanıtlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin düşüncelerine, noktalama ve yazım kurallarına göre puanlandırma yaptık. Çalışmasını bitirmeyen öğrencilerimiz evde tamamlayacaklardır.

Son dersimizde hafta içinde çalıştığımız görsel etkinlikleri tamamlamaya çalıştık. Özellikle vatan sevgisi ve milli marşımız ile ilgili etkinliği yarın panomuzda sergileyeceğiz.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile matematikten sayı problemleri ile ilgili çalışma yaptık. Zihinden toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder