2 Ocak 2017 Pazartesi

Atasözleri

Geçtiğimiz hafta perşembe ve cuma günü olumsuz hava koşullarından dolayı okullar ilçemizde tatil edilmişti. Öğrencilerimizden bu uzun tatil zamanında yapılmasını istediğim çalışmalar oldu. İlk dersimize tatil değerlendirmesini yaptık. Öğrencilerimizle kısa bir rehberlik çalışması yaptık. Daha sonra verdiğim çalışmaların kontrollerine başladık. Hayat bilgisinden yönler konusunu tekrar edip çalışma kitabındaki etkinliği yaptık.

İkinci dersimizde fen bilimlerinden duyu organlarımız çalışmasını kontrol ettik. Simetri konusunu kontrol ettik. Türkçeden tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde geçtiğimiz hafta Öğretmenim şiirinin çalışmasını yapmıştık. Defterimize şiiri okuduk. Şiirin konusunu ve ana duygusunu yazdık. Konuyla ilgili 4 tane klasik soruyu defterimize yazıp öğrencilerimden cevaplandırmalarını istedim. Puan yöntemi ile gerekli değerlendirmeyi yaptık. Bireysel olarak öğrencilerimizin hatalarını düzeltmeye çalıştım. 5. soru atasözlerimizden "Damlaya damlaya göl olur.'' sözüyle ilgiyli. Öğrencilerimizden atasözünün anlamını bulup, anlamına uygun olarak düşüncelerini yazmalarını istedim. Bu çalışma konu için bir ön hazırlıktı. Öğrencilerimiz çalışmalarını yaparken tatildeki yapılan çalışmaları bireysel olarak kontrol ettim. Kitap okuma değerlendirmesini yaptım.

Öğleden sonraki ilk dersimizde  "Damlaya damlaya göl olur.'' sözü ile ilgili kısa bir hikaye okuyarak derse başladık. Hikayenin konusunu ve ana düşüncesini belirledik. Atasözünün ne anlatmak istediğini kavramaya çalıştık.

Kalan zamanımızda ve son dersimizde görsel çalışma yaptık. Manzara resmi çizme ile ilgili olan bu etkinliğin gerekli evrakları görsel etkinliklerimiz sayfasındadır.
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile atasözleri konusuna morpakampüsten çalıştık. Çalışma etkinliklerini yaptık. Çalışma kağıdından konuyla ilgili sorular çözdük. Atasözleri sözlüğünü kullanarak verilen atasözlerinin anlamlarını bulduk ve bizlere ne anlatmak istediğini belirledik. Kalan zamanımızda çarpma işlemi ile ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder