4 Ocak 2017 Çarşamba

Samimiyet

İlk dersimize ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Işık ve görme etkinliğinin kontrolünü ve tekrar çalışmasını yaptık. Matematikten verdiğim sayıları karşılaştırma çalışmasının sorularını beraber çözdük. (Ev için verdiğim çalışmalarının neredeyse tamamını kendim hazırladığım için bazen yazım hataları ve soru hataları olabiliyor. Öğrencilerimiz bu hataları buluyorlar ve sınıfta bu hatalar üzerinde de konuşuyoruz. Sorunun nasıl olması gerektiğini kavramaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz zaten çalışmalarda hataların olabileceğini bildikleri için çalışmalarını yaparken de daha dikkatli olmaya çalışıyorlar. Hatalı çalışma kağıtları düzelttikten sonra tekrardan siteye yüklüyorum.) (Sonuçta ileriye dönük bir arşiv oluşturuyorum bunu yapmak gerçekten zahmetli) Bu arada çalışmalarından yararlandığım S. Ocak ve L. Yağmuroğlu öğretmenlerimize teşekkür ederim.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden ailem özeldir konusunu çalıştık. Kitabımızdaki yönergelere uygun olarak konuyu işledik. Önce dikkat çekme çalışmasını yaptık.İki farklı telefon görüşmesinin arasındaki farkları bulduk ve listeledik. Daha sonra verdiğim örnek olayları öğrencilerimiz canlandırdı ve üzerinde konuştuk. Kitabımızdan görsel okuma yaptık ve defterimize not tuttuk.
Dördüncü dersimizde fen bilimlerinden ışık ve görme olayını tekrar ettik defterimizden. Daha sonra hazırladığım sunum yardımı ile kendini aydınlatan cisimler konusunu çalıştık. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik yaptık ve not tuttuk. Işık konusunu da bitirmiş olduk.
Son dersimizde kısa bir rehberlik çalışması yaptık. Daha sonra müzik dersinden öğrendiğimiz ritim kalıplarını tekrar ettik. Öğrendiğimiz notaları tekrar ettik ve Yağmur Yağıyor şarkısına çalıştık. Flüt getiren öğrencilerimiz şarkıyı çaldılar. Diğer öğrencilerimiz bardaklar ile ritim tutma çalışması yaptı. Sonuçta bardaklar ile önceden İzmir Van kalıbını çalışmıştık. Yağmur Yağıyor şarkısınında ritim kalıpları bunlardı. Çok fazla zorluk çekmedi öğrencilerimiz.

Okl çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile matematik çalıştık. Çıkarma ve çarpma işlemleri ile ilgili problemler çözdük. Alıştırmalar yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder