3 Ocak 2017 Salı

Işık Kaynakları - İstiklal Marşı Çalışması

İlk dersimizde noktalama işaretlerinin tekrar çalışmasını yaparak başladık. Ev çalışması olarak verdiğim etkinliği öğrencilerimizle beraber yaptık. Hatalarımızı düzeltmeye çalıştık. Etkinlikte birkaç tane ayırt edici sorular vardı.Bunları beraber çözmeye çalıştık.

İkinci dersimizde matematik yaptık. Ev çalışması olarak verdiğim problemleri öğrencilerimiz tahtada çözdüler. Problemlerin farklı çözüm yolları olup olmadığını kavramaya çalıştık. Bazı öğrencilerimiz farklı yollar ile çözümlere ulaşmışlar. Bu çözümler üzerinde durduk. Bu etkinliğe benzer problem çözme çalışmasını sınıfta yapacağız.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Işık ve görme olayı konusunu tekrar ettik. Konuyu hatırlamak için soru cevaplar yaptık. Morpakampüsten ışık kaynakları konusunu çalıştık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve kes yapıştır etkinliği yaptık. Bugün konuyla ilgili verdiğim ev çalışmasını sınıfta beraber yapacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden Öğretmenim şiirinin çalışma kitabındaki son etkinliklerini yaptık. Tema sonu değerlendirme çalışmasını yaptık. Öğrencilerimizin bireysel olarak çalışmaları gereken sayfaları belirledik. Çalışmalarını bitiren öğrencilerimizden kitapları alacağım. Bu hafta içinde diğer kitabı vereceğim.

Son dersimizde İstiklal Marşı'nın çalışmasını yaptık. 1. ve 2. sınıfta İstiklal Marşı'nın ezbere okuma çalışmasını yapmıştık. Fakat bu sene ezbere okuma çalışmasını yapmadık. Öğrencilerimizden bugün ezbere okumalarını istedim. Yaptığım bugünkü uygulama şu şeklinde oldu ve üzerinde ciddi manada durmamız gereken bir konu olduğunu gördüm. Öğrencilerimize boş birer kağıt verdim ve marşımızın iki kıtasını yazmalarını istedim. Sonuç maalesef istediğim gibi olmadı.:( Bu dönem sonuna kadar İstiklal Marşı ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun için öğrencilerimden önümüzdeki haftaya kadar zaman zaman evde ezbere yazma çalışmaları yapmalarını daha sonra karşılaştırmalar yaparak hatalarını görmelerini istedim. İlerleyen günlerde aynı çalışmayı tekrarlayacağız. Şiir şeklinde okuma ve bestesine göre söyleme çalışmalarına devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder