17 Ocak 2017 Salı

Problem Kurma Çalışması

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim doğru, ışın ve doğru parçası etkinliğinin kontrolü ile başladık. Konuyu tekrar edip pekiştirdik. Dün hayat bilgisinden aile içi sorunlar ve çözümleri konusunu çalışmıştık. Konuyla ilgili örnek olayı öğrencilerimiz ile birlikte yaptık. Kalan zamanımızda hayat bilgisi çalışma kitabındaki etkinliği öğrencilerimiz çalıştılar.

İkinci ve üçüncü dersimizde aile içi yardımlaşma ve iş bölümü konusuna çalıştık. Öğrencilerime not kağıtlarından dağıttım ve aile içindeki görevlerinin neler olduğunu yazmalarını istedim. Daha sonra sırayla rastgele çektiğimiz kağıttaki görev ile kendi ailesi içindeki görevin uyuşup uyuşmadığını konuştuk. Aile içindeki bireylerin görevlerinin neler olduğunu bu görevlerin yerine getirilmediğinde ne tür sıkıntılar ile karşılaşılabileceğini soru cevaplar yaparak konuştuk Kitabımızdaki örnek olayı okuyup sorularını yanıtladık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.
Dördüncü dersimizde verilen işleme uygun olarak problem kurma çalışması yaptık. Uzun zamandır bu çalışmayı yapmamıştık. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı verilen işlemlerin zor olmasına rağmen bu işlemlere uygun problem yazabildiler. Yapamayan öğrencilerimize yardımcı olmaya çalıştık. Bugün ev çalışmasının bu konu ile ilgili. Öğrencilerimiz mutlaka matematik defterlerinden yardım alarak çalışma yapmalıdırlar.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Dün çalışmaya başladığımız Yol Ayrımı hikayesinin okuma ve çalışma kitabındaki etkinliklerini tamamlama çalışması yaptık. Resim etkinliği ile hikaye etkinliğini yarın tamamlayacağız.

Son dersimizde müzik yaptık. Şimdiye kadar öğrendiğimiz sol-la-fa ve mi notalarını flütte çalma egzersizi yaptık. Dün masal şarkısının ilk kısmını ritim çalışması olarak yapmıştık. Bugün şarkının hepsini defterimize yazıp çalma çalışması yaptık. Flütteki delikleri kapatabilen öğrencilerimiz şarkıyı rahatlıkla çalmaya başladılar. Ritim kalıbını anlayan öğrencilerimiz için bu iş çok basittir. Zamanla diğer öğrencilerimiz de bu işin üstesinden geleceklerdir.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile eş anlamalı kelimeler etkinliği ve sözcük anlamı test çalışması yaptık. Kalan zamanımızda zihinden toplama işlemi alıştırmalarına başladık. Yarın ikinci grup öğrencilerimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eksik konularımızı tamamlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder