24 Ekim 2014 Cuma

24 Ekim Cuma günü yaptığımız etkinlikler;

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Ödev kontrolünün ardından matematik dersi yapmaya başladık. Matematik kitabımızdaki ritmik saymalar konusuna geçtik.1'er 1'er 20'ye kadar sayma, 10'ar 10'ar 100'e kadar sayma ve yazma çalışmaları ile azlık-çokluk kavramlarına çalıştık.

Üçüncü dersimizde "T" sesini tekrar edip yazılışını öğrendik. Fasiküldeki "T" sayfasını yaptık. "Talat" isminin yazılışını ve okunuşunu öğrendik. "t" sesiyle ilgili okuma metinlerini okuduk.

Öğleden sonra serbest etkinlik dersimizin bir kısmında okuma metinleri okuduk. Kalan zamanında balinalar ile ilgili soru - cevap yaptık. Fotoğraflar gösterdim. Balinalar ile yapılan bir eğitim videosu izledik. Ardından balina origamisi yaptık. Origaminin taslağı için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Yaptığımız balina origamisi çalışmaları;
Son dersimizde ön bahçede sayma çalışmasıyla ilgili kısa bir oyun oynadık. Öğrenciler çember oldular. Sırayla birbirlerine top atıp her atışı saydılar. Ardından yakan top oynadık.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yapılacak resim yarışmasına sınıfımızdan 2 resim seçilmiştir. Bu resimler ilçemiz genelinde değerlendirilecektir.

1 yorum: