3 Ekim 2014 Cuma

Öğrencilerimiz okula alıştı, uyum sorunu kalmadı, derslere yoğunlaştık derken araya 5 günlük Kurban Bayramı tatili girdi. Tatil zamanlarında öğrenilen bilgilerin tekrar edilmesi gerekiyor. Verilen ödevlerde siz velilerimiz öğrencimize rehberlik ediniz. Anlamadığı yerlerde yardımcı olunuz.

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladık. Bir önceki gün az ödev verdiğim için kontrolü kısa sürdü. Hayat Bilgisi dersine geçtik. Okul araç gereçleri ile ilgili çalışmalar yaptık. Öğrencilerimize çantamızı nasıl kullanmamız gerektiği gösterdim. Verdiğim ders programına ve günlük olarak sürekli kullandığımız diğer araç gereçlere dikkat ederek çantamızın hazırlanması gerektiğini konuştuk. Sizlerde evde bir sonraki gün için hazırlık yaparken öğrencimize yardım ediniz.

Matematik dersinde 6 ve 7 rakamlarını çalıştık. Matematik küpleri ile 6 ve 7 rakamlarını oluşturduk. Farklı sayı grupları ile çalışmalar yaptık. Hazırladığım çalışma kağıtlarını yaptık. Öğrencilerimiz sınıfta çalışma kağıtlarını yetiştirebiliyorlar ya da çok az bir kısmı kalıyor. Kalan kısımların evde tamamlanması gerekiyor.

Öğleden sonra makarna ve iplik kullanarak 6 ve 7 rakamları ile ilgili etkinliğimize devam ettik. Yapılan çalışmaları panomuzdaki yerlerine astık. Kalan zamanımızda "Uçaklar" çizgi filmine devam ettik. Son dersimizde arka bahçede serbest zaman geçirdik.


      Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramı' nız şimdiden kutlu olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder