31 Ekim 2014 Cuma

Ödev kontrolü ile zaman olduğu gibi ilk dersimize başladık. Ödev kontrolünden sonra kalan zamanımızda Hayat Bilgisi dersinden iş birliğinin önemi üzerinde konuştuk. Kitabımızdaki konuyu hazırladığım sunum yardımıyla çalıştık. Yardımlaşma ve paylaşmanın önemi üzerinde durduk.

İkinci dersimize "i" sesinin tekrarı ile başladık. Dünkü dinlediğimiz hikayeden farklı bir hikaye dinledik. Hikayedeki soruları cevaplandırdık. İçinde "i" sesi olan kelimeleri bulmaya çalıştık. Yazılışını tekrar ettik.

"i" sesini öğrendiğimiz diğer seslerle birleştirme çalışması yaptık. Bunun için önceden hazırladığım kartlara "i" "l" "e" "a" seslerini yazdım. Öğrencilere kartlardaki sesleri sırayla birleştirerek heceler oluşturduk. Oluşturduğumuz heceleri defterimize yazdık. Hece ve kelimeler ile cümleler oluşturup söyledik. Öğrenciler defterlerine oluşturduğumuz heceleri istediğim gibi yazarken tek tek kontrol edip yanlışlarını düzeltmeye çalıştım.

Öğle arasında sınıfımın zeminine "i" sesini de boyadım. Öğleden sonra öğrenciler geldiğinde hemen fark ettiler. Bazıları seslerin üzerinde zıplayıp hece oluşturmaya da başladı. :) Öğleden sonraki ilk dersimizde defterimize yazdığımız heceleri boyadığım sesler üzerinde çalışıp tekrar ettik. Kalan zamanımızda öğrencileri serbest bıraktım. İsteyen resim yaptı isteyen oyun hamuruyla oynadı. Öğrencileri serbest bıraktığımda hemen grup oluşturup beraber çalışırlar. Her öğrenci grubunun yanına gibip onlarla sohbet ettim. Bugün güldük eğlendik. :D

Tom ve Jerry 'in 2 filmini izleyip bitirmiştik. Son dersimizde yeni bir filme başladık. Öğrencilere izlediğimiz filmlerle ilgili soru - cevap yaptık.

Dün "i" sesini krapon kağıdı ile çalışmıştık. Fotoğrafları;
Bugün yaptığımız çalışmalarla ilgili fotoğraflar ve sınıfımızın zemininin son hali;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder