20 Ekim 2014 Pazartesi

Bir haftayı daha geride bırakıp yeni bir haftaya başlıyoruz. Hafta sonu için verdiğim ödevleri kontrol ederek ilk dersimize başladık. Özellikle okuma ve deftere yazma çalışmalarından öğrencilere tek tek soru sorduğum için çok zamanımı aldı. Dersimin kalan zamanında sayma çalışması yaptık.

İkinci dersimizde okuma ve yazma çalışmaları yaptık. Kitabımızın "a" sesiyle ilgili olan 3 sayfasını derste bitirdik. Hece ve kelime oluşturma çalışmaları yaptık. Bunun için sınıfımın zeminini kullandım. Hece oluşturup tahtaya yazdım. Öğrencilerimde kitaplarındaki uygun yerlere yazdılar.
Okuma çalışması yaptıktan sora dikte çalışmalarına geçtik. Dikte çalışması yaptırmak (söylenen bir cümleyi herhangi bir yere bakmadan yazabilmek) okuma yazma öğretimde en önemli uygulamalardan birisidir. Öğrenci söylenen bir ifadeyi yazabilmelidir. Kitabımızdaki boş satırlara öğrenciler söylediğim cümleleri yazdılar.

Son dersimizin bir kısmında sayma çalışmaları yaptık. Daha sonra önceden hazırladığım "el ele tutuşan çocuklar" taslağını öğrencilere dağıttım. Kağıdı katlama şeklini gösterip uygun yerlerden kestik. Etkinliğimizin boyama kısmını öğleden sonraki dersimizde yaptık. Etkinliği tamamlayan öğrencilerin çalışmalarını sınıfımızın penceresine yapıştırdım. Son dersimizde arka bahçede oyun oynadık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder