22 Ocak 2016 Cuma

1. Dönem Biter (^_^)

Dönemin başından beri yaptığımız çalışmalar ile çok yoğun bir zaman geçirdik. Okuldaki derslerimiz, okul çıkışlarındaki kurslarımız ve hafta sonu yapılan tekvando kursu ile hep beraber çok fazla zaman geçirdik. Dönemin başında yaptığımız programımızı aksatmadan düzenli bir şekilde uyguladık ve çok iyi bir seviyeye geldik. İkinci dönemde aynı şekilde sosyal becerilerin gelişmesini biraz daha ön plana çıkarak çalışmaya devam edeceğiz.

Çarpma işlemi konusuyla ilgili çalışmalarımız ikinci dönemde devam edecek. Öğrencilerimizin çalışmalarında kullanması ve öğrenmeleri için tekrar etmeleri amacıyla ilgilerini çekecek çarpım tablosu etkinliğini yapan değerli velimiz Rukiye öğretmenimize sınıfım adına çok teşekkür ederim.
Bizde son gün de olsa tempomuz aynı şekilde devam ediyor.:) Dün öğrencilerime "Çirkin Ördek Yavrusu" hikayesinin özeti olabilecek bir metin vermiştim. İlk dersimizde hikayeyi okuduk. Takip ederek okuma çalışması yaptık. İkinci dersimizde hikayenin okuduğunu anlama sorularını yapnıtladık. Olayların oluş sırasına göre dizilmesi konusunu tekrar ettik. verdiğim çalışmadaki olayların oluş sırası etkinliğini yaptık.

Üçüncü dersimizde dönemin son kitap değişimini yaptık. Öğrencilerimiz 15 tatil boyunca günde belli zaman boyunca mutlaka kitap okumalıdırlar. Bu konuyla ilgili gerekli tavsiyelerimizi öğrencilerimize yaptım. Öğrencilerimizden okudukları kitapları ve sayfa sayılarını bir kağıda yazıp getirecekler.

Öğrencilerimizin ajandalarını kontrolünü yaptım.Veli toplantılarında da sürekli dile getirdiğim ve kesinlikle taviz vermediğim konulardan birisi ajanda kullanma alışkanlığıdır. Maalesef gerekli bilgilendirmeleri hem veli toplantısında hem de geçen haftaki kontrolüm sırasında ajandalara yazmama rağmen hala bazı öğrencilerimizde eksiklikler oluyor. Öğrencimiz o gün eve gittiğinde 3 - 5 cümle ile o gün dersleri ile ilgili yapılanları o sayfaya özetlemez ise geriye dönük olarak o sayfaların doldurulmasının bir anlamı yoktur. Kontrolüm sırasında o sayfaları çizdiğimi ve gerekli uyarıları yaptığımı göreceksiniz.

Kalan derslerimizde yapılan tekrar ve rehberlik çalışmalarından sonra karnelerimizi dağıttık. Öğrencilerime şimdiden iyi tatiller diliyorum. Dinlenin, eğlenin ve bol bol kitap okuyup tekrar çalışmaları yaparak 2. döneme hazır bir şekilde geri gelin. :) Yapacak çok işimiz var ve kaldığımız yerden devam edeceğiz. 2. dönem görüşmek üzere (^_^)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder