7 Ocak 2016 Perşembe

İletişim Araçları

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. Davranış yıldızlarımız üzerinde değerlendirme yaptık. Türkçeden Jimnastikçi Jaguar şiirini okuduk. Şiirin çalışma kitabındaki görsel etkinliklerini öğrencilerime çalışmaları için verdim. Öğrencilerim etkinliklerini yaparken bireysel olarak ödev kontrolünü yaptım. Kalan zamanımızda etkinliğini bitiren öğrencilerimizin çalışmalarını kontrol ettik.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. İletişim araçları ile ilgili öğrencilerimize bilmeceler sorarak derse başladım. Daha sonra iletişim ile ilgili düşüncelerini sordum. kullandıkları iletişim araçlarını listeledik. Daha sonra bu araçları doğru kullanmanın önemi üzerinde konuştuk. Soru cevaplar yaptık. Kitabımızdaki ilgili konuyu çalışıp çalışma kitabındaki etkinliği bitirdik. Defterimize konuyla ilgili not yazdık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik ders kitabı ve çalışma kitabındaki onluk yuvarlama ile ilgili çalışma ve etkinlikleri yaptık. Zaman ölçülerine kadar olan konularla ilgili birkaç etkinlik ve çalışmamız kaldı. Yarın bu çalışmaları da bitirip haftaya yeni konuya geçeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Serbest okuma metinlerinden yarışmacı martı metninin okuma ve anlama çalışmasını yaptık.

Son dersimizde parçalı resim çalışmasını bitirmeyen öğrencilerimiz etkinliklerini tamamladılar. Diğer öğrencilerimizden bazıları önceden çalıştığımız görsel etkinliklerini bitirdiler. Etkinliğini bitiren öğrencilerimiz serbest çalıştılar.
Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe kursu yaptık. Okuduğunu anlama ve tekrar çalışmaları yaptık. Cümlede anlam bilgisi ile ilgili kazanım testi çözdük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder