5 Ocak 2016 Salı

Jimnastikçi Jaguar

İlk dersimize Türkçe ile başladık. Spor ve spor yapmanın önemi üzerine hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaptık. Spor ile ilgili serbest okuma metnini çalıştık. Takip ederek okuma yaptık. Spor dallarını takım ve bireysel olarak yapılanlar şeklinde ayırdık. Takım oyunlarında yardımlaşmanın öneminden bahsettik. Çalışma kitabındaki ilgili etkinliği öğrencilerim çalışırken bireysel olarak ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde Jimnastikçi Jaguar metnine başladık. Hazırladığım sunum yardımı ile metne giriş yaptık. Soru cevaplar ile çalışacağımız metin hakkında fikir edinmeye çalıştık. Metnin birinci etkinliğini tamamladık. Dinleme kurallarına uygun olarak şiiri dinledik ve takip ederek okuma çalışması yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizceden öğrenilern kelimelerin tekrar çalışması yapılmış.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Çalışma kağıdı üzerinden verilen bir işleme uygun olarak problem çözme çalışması yaptık. Yapılacak çalışma hakkında öğrencilerimi bilgilendirdim. Verdiğim bir işleme uygun olarak üç tane problem yazdık ve tekrardan çözüm kontrol ettik. Yazım ve noktalama hatalarını düzeltmeye çalıştım.

Son dersimizde dün başladığımız parçalı resim çalışmasına devam ettik. Boyama aşamasını bitiren öğrencilerime cetvel kullanarak verilen ölçülerde resmi parçalamalarını istedim. Çalışmamıza yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe ve matematik kursu yaptım. Türkçeden cümlede anlama bilgisiyle ilgili çalışmalar yaptık. Matematikten geometirk şekilleri hatırlamak için çalışma kağıdı üzerinden pekiştirme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder