6 Ocak 2016 Çarşamba

Parçalı Resim Çalışması

İlk dersimize hayat bilgisinden yönler konusunu tekrar ederek başladık. Öğrencilerime hayat bilgisi kitabındaki soruları sorarak evlerinin yerini tarafi edebilmeyle ilgili kazanıma giriş yaptım. Evlerinin yerini bilemediklerinde nasıl bir yol izleyebileceklerini, bu durumda kimlerden yardım alınması gerektiğini konuştuk. Kalan zamanımızda konuyla ilgili çalışma kitabındaki etkinliği öğrencilerim çalışırken bireysel olarak ödev kontrolünü yaptım.

İkinci dersimizde öğrencilerim yaptıkları çalışmaları okudular. Kitabımızdaki konuyla ilgili metni okuduk ve hazırladığım sunum yardımı ile metin hakkında soru cevaplar yaptık. Morpakampüsten konuyla ilgili etkinlikleri çalıştık. Defterimize kısaca not yazdık.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde uzunlukları tahmin etme ile ilgili kitabımızdaki etkinlikleri yapmaya devam ettik. Ders ve çalışma kitabındaki zaman konusuna kadar olan çalışmaları iki gün içinde bitirebilirsek ara tatilden önce çarpma işlemini vermeyi düşünüyorum. Zaman konusunu ikinci dönem çalışacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden Jimnastikçi Jaguar metnine çalışmaya devam ettik. Takip ederek okuma çalışmasından sonra çalışma kitabındaki etkinlikler üzerinden konuya çalıştık.

Son dersimizde parçalı resim çalışmasına devam ettik. Etkinliğini bitiren öğrencilerimiz çalışmalarını panoda sergilediler. Boyama aşamasından sonra verilen ölçüye uygun olarak cetvel kullanarak şeritler oluşturdular. Şeritleri örüntü oluşturarak başla bir kağıda yapıştırdılar.içe ve dışa katlama sonunda sağ taraftan bakıldığında sonbahar, sol taraftan bakıldığında ilkbahar resmi göründü. (Yapıştırma sırasına göre değişebilir.) İlk çalışma olduğu için öğrencilerimiz biraz zorlandı. Bu çalışmaya ilerleyen zamanlarda farklı resimler ile devam edeceğiz.
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe kursu yaptık. Okuduğunu anlama ve geçmiş konuların tekrarı ile cümle bilgisi konusuyla ilgili test çözdük.

Ekim ayının başından itibaren başladığımız "Kitabımı Okuyorum Haritamı Boyuyorum" çalışmasında bugün sınıfımız öğrencilerinden Efe Salih bu etkinliği başarı ile tamamlamıştır. Bu konuda gösterdiği azim ve ilgiden dolayı öğrencimi ve ailesini kutluyorum. Öğrencimiz en kısa zamanda bu çalışmanın belgesini ve ödülünü alacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder