15 Ocak 2016 Cuma

Genel Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize kısa bir sohbet ile başladık. Kitap okuma değerlendirme çalışması ve davranış değerlendirme çalışmasını yaptık. Hayat bilgisindenmeslekler ile ilgili konuya çalıştık. Konuyu önceki temada çalıştığımız ve defterimize not tuttuğumuyz için çok fazla üzerinde durmadık. Çalışma kağıtları ve bulmaca etkinlikleri ile pekiştirme çalışması yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden çalışma kağıtları üzerinden geçmiş konulara dönük etkinlikler yaptık. Vücudumuzun bölümleri ve organların işlevleri ile ilgili konuları tekrar ettik. Test çözme çalışmaları yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten çarpma işlemi problemlerine devam ettik. Toplama ve çıkarma işlmeler ile birlikte çarpma işlemini de harmanlayarak oluşturduğumuz problemleri çözdük. Özellikle çok fazla karşımıza çıkacak olan kat problemleri konusuna detaylı olarak çalıştık. Peroblemleri defterimize yazıp aşama aşama nasıl çözülmesi gerektiğini ev çalışmaları ile konunun tekrar edilmesi gerektiğini öğrencilerime anlattım. Özellikle verilen problem ödevlerini öğrencimiz yaparken mutlaka defterinde yardım almalıdır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde bir bitkinin büyüme aşamalarının nasıl olduğunu anlatan kısa bir film izledik. Aşamaları listeleyerek yazdık. Türkçe çalışma kitabındaki ilgili etkinliği çalışmaları için öğrencilerime konuyu anlattım. Öğrencilerim çalışmalarını yaparken ajanda kontrolünü ve gerekli uyarıları bireysel olarak yaptım. Kitap değişimini ve ödevlendirmeyi yaparak haftayı bitirdik.
Cumartesi günü tekvando kursuna öğrencilerimiz mutlaka katılsınlar. Kıyafet için ölçü alınacaktır. Bu konuda gerekli özeni gösterelim ve öğrencilerimizi gönderelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder