21 Şubat 2017 Salı

İnsanlığa Hizmet Edenler

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim fen bilimleri tekrar çalışmasını yaptık. Klasik sorular üzerinde detaylı olarak durduk. Sorular üzerinden konuları kısaca tekrar ettik. Matematikten açı ile ilgili tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisinden insanlığa hizmet eden kişilerin hayatı ve bilim insnalarının yaptığı çalışmalar ile ilgili konuyu çalışmaya başladık. Geçtiğimiz seneden itibaren Ünlüler İle Bir Gün etkinliğimizi bu konu ile ilişkilendirmeye çalıştık. Ders kitabında verilen kişileri okuyuup bunlar hakkında soru cevaplar yaptık. Pastör'ün hayatını okuma metni olarak vermiştim. Pastör'ün hayatını detaylı olarak çalıştık. Daha sonra defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk. Ünlüler İle Bir Gün etkinliğimizi defterimize çalışma etkinliği olarak yapmaya başladık. Bugün tarihimizin önemli kişilerinden Mustafa Kemal Atatürk, Mehmet Akif Ersoy, Seyit Onbaşı ve Ömer Halisdemir'in görsellerini yapıştırıp neden önemli olduklarını kısaca yazdık. Etkinliğin hepsi bittiğinde defter çalışmalarını paylaşacağım. Yarın tarihimizdeki önemli bilim insanlarının görsel çalışmasını yapacağız. Bu kişilerin hepsinin hayat hikayesi ve çalışmaları ile ilgili ikinci sınıfın başından beri çalışmalar yaptık. Öğrencilerimiz bu kişiler hakkında detaylı bilgiye sahiptir.

Dördüncü dersimizde ve öğleden sonraki ilk dersimziin bir kısmında matematik yaptık. Ders ve çalışma kitabındaki bölme işlemi ile ilgili etkinlikleri tamamladık.

Beşinci dersimizin kalan zamanı ve altıncı dersimizde kes - yapıştır etkinliğine başladık. Palyaço etkinliği olan bu çalışma cuma gününe kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Gerekli olan evraklar ve görselleri çalışma bittiğinde paylaşacağım.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe ve matematikten çalışma kağıtlarından bireysel etkinlikler yaptık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder