20 Şubat 2017 Pazartesi

Meslekler - Bölme İşlemi Problemleri

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların kontrolü ve tekrar çalışması ile başladık. matematikten verilen çalışmanın kontrolünü bireysel olarak yaptık. Gerekli düzeltme işlemlerini yaptık. Fen bilimleri tekrar çalışmasını beraber yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisinden meslek konusuna çalışmaya başladık. Kısa bir fıkra ile derse giriş yaptık. Örnek olay okuyuo örnek olay ile ilgili soru cevaplar yaptık. Kitabımızdan görsel okuma yaptık. Çevremizdeki mesleklerin hangi ihtiyaçlarımızı karşıladığını kavramaya çalıştık. Çalışma kitabındaki etkinliği yaptık ve derfterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Dördüncü dersimizde temizlik konusu ve sağlığımzı ile ilişkisi ile ilgili rehberlik çalışması yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde ve son dersimizin bir kısmında bölme işlemi ile ilgili kes yapıştır çalışması yaptık. Konuyla ilgili problem çözme çalışması yaptık. Ev çalışması olarak verdiğim problem çözme etkinliğini öğrencimiz yaparken mutlaka defterinden yardım almalıdır. Ev çalışması derste yapılan konunun pekiştirme etkinliği olarak verilmiştir.Kalan zamanımızda rehberlik çalışması yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile bölme işlemi çalışması yaptık.

Bugün görsel etkinlik yapacaktık fakat rehberlik çalışması yapmamız zorunlu oldu. Bu yüzden görsel etkinlik çalışmasını yarın veya bu hafta içi başka bir gün yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder